60 Yataklı Eşme Devlet Hastanesi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

60 Yataklı Eşme Devlet Hastanesi'nin Temeli Atıldı

60 Yataklı Eşme Devlet Hastanesi\'nin Temeli Atıldı

Uşak'ın Eşme İlçesi Yaylak Mevkiinde bulunan ve inşaatı TOKİ Başkanlığı'nca yapılacak olan 60 Yataklı Eşme Devlet Hastanesi temeli düzenlenen törenle atıldı.

05.06.2012 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ın Eşme İlçesi Yaylak Mevkiinde bulunan ve inşaatı TOKİ Başkanlığı'nca yapılacak olan 60 Yataklı Eşme Devlet Hastanesi temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene; Vali Özdemir Çakacak, Milletvekili İsmail Güneş, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay İsmail Özcan, Kaymakam Faruk Ekiz, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Özel İdaresi genel Sekreteri Servet Ecemiş, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, Eşme Devlet Hastanesi'nin 2010 yılında 30 yataklı olarak programa alındığını belirterek milletvekilleri tarafından Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucu hastanenin 60 yataklı olarak ihale edildiğini ifade etti. Vali Çakacak, hastanenin 3 kat ve 2 bloktan oluşacağını ve 7 Milyon 500 Bin TL'ye mal olacağını kaydetti.

Konuşmasında Uşak'ta ki sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Özdemir Çakacak şunları söyledi "400 yataklı Uşak Devlet Hastanemizin inşaatı Mayıs ayı itibari ile yüzde 92 oranında tamamlandı. Bu yaz içersinde hizmete açılacak. Ayrıca 200 yataklı ek bina çalışması da devam etmektedir. Ayrıca Banaz Devlet Hastanesi 60 yataklı olarak planlamış ve proje aşamasındadır. Evde sağlık hizmetleri kapsamında Uşak'ta 467 hastamızın evlerinde bakımları yapılmaktadır. Bunun yanı sıra yurdumuzda ve diğer devletlerde yaşanacak afetlerde hasta ve yaralılara modern kurtarma ve tıp teknikleri kullanılarak en kısa sürede müdahale edebilmek için gönüllülerden oluşan UMKE ekipleri kurulmuş ve12 olan personel sayısı 2012 yılı itibari ile 52'ye çıkmıştır. Bu gönüllülerden oluşan UMKE ekiplerinin

her zaman hazır halde olması için geçtiğimiz ay ilimizde Batı Anadolu ve Akdeniz Bölge tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Bu tatbikat Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Isparta, Burdur, Antalya, Eskişehir, ve Kütahya illerinden UMKE Ekipleri katıldı. Diğer taraftan 112 Acil Hizmetlerine bakıldığında ise ilimizde 2 tanesi kar paletli olmak üzere toplam 28 ambulans ile vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Sadece 2012 yılı içerinde 2 tanesi Sağlık Bakanlığı 2 tanesi İl Özel İdaresi tarafından alınan 4 yeni ambulans hizmete girmiştir"

Konuşmaların ardından 60 Yataklı Eşme Devlet Hastanesi'nin temeli Vali Özdemir Çakacak, Milletvekili İsmail Güneş ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 60 Yataklı Eşme Devlet Hastanesi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement