613 Konteynerin Anahtar Teslimi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

613 Konteynerin Anahtar Teslimi Yapıldı

613 Konteynerin Anahtar Teslimi Yapıldı

Beşir Atalay, deprem bölgesi Van'da 613 konteynerin anahtarlarını depremzede ailelere teslim etti.

01.01.2012 15:47  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, deprem bölgesi Van'da 613 konteynerin anahtarlarını depremzede ailelere teslim etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda meydana gelen kaza ile ilgili olarak da Atalay, "Kaza için üzüldük. Geçmiş olsun. Helikopterin tahsisi, iptali, konusunda bir bilgim yok." dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, öğle saatlerinde geldiği Van'da altyapı çalışmaları tamamlanan Tahir Paşa Konteyner Kenti'ne geçti. Atalay, burada 613 aileye anahtar teslimi yaptı. Konteyner kenti gezen Atalay, konteynere girerek, depremzedelerle sohbet edip, dertlerini diledi. Şeker ikramı ile karşılanan Atalay, ayakkabılarını çıkartarak girdiği konteynerde çay içti, depremzede aileyle sohbet etti.

Van Valisi Münir Karaloğlu'ndan da konteyner kent ile ilgili bilgi alan Atalay, "Burada 3 bin 600 kişi barınıyor. Bir mahalleden, bir köyden daha büyük" dedi. Depremzedeler de başlarını sokacak bir yere kavuştukları için teşekkür ederek, "Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Tahir Paşa Konteyner Kenti'ni gezerek yetkililerle görüşen ve depremzedelerin sorunlarını dinleyen Atalay, daha sonra kalıcı konutların inşaatının devam ettiği Kevenli'ye geçti. TOKİ tarafından yaptırılan kalıcı konutların inşaatında işçiler tarafından karşılanan Beşir Atalay, inşaatta çalışmalarını sürdüren işçilere el salayarak yeni yıllarını kutladı.

Kalıcı konutların inşaatı hakında yetkililerden bilgi alan Başbakan Yardımcısı Atalay, konutların yapıldığı bölgeyi çok beğendiğini belirterek, "Çok hoş manzarası var. Eskiden de yerleşim yerleri hep yüksek yerlerde, manzarası güzel olan yerlerde kurulurdu." dedi.

Burada Atalay'ın önünü kesen depremzede iki kadının sorunlarını anlatıp çadır istedi. Beşir Atalay, depremzedelere çadır gönderileceği sözü verdi.

CHP KONVOYUNDA KAZA

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van'a inişinde Ferit Melen Havaalanı'nda, bir gazetecinin "CHP konvoyunda kaza oldu. Bu konuda CHP'lilerin hükümetin tahsis edilen helikopteri iptal ettiği yönünde eleştirileri var. Ne düşünüyorsunuz" sorusuna, "Hiç bir bilgim yok. Kaza için üzüldük. Geçmiş olsun. Helikopterin tahsisi, iptali, konusunu da sizden öğreniyorum" karşılığını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 613 Konteynerin Anahtar Teslimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement