65. Hükümet Programı Görüşülüyor - Son Dakika
Politika

65. Hükümet Programı Görüşülüyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye'de bir darbe teşebbüsü olmuştur.

27.05.2016 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, " Türkiye'de bir darbe teşebbüsü olmuştur. Darbeyi neyle önleyeceğiz? Tankla gelirseler tankın üstüne çıkarız, kapıların arkasında planlarsalar kapıları kırarız" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 65. Hükümet Programı üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, program üzerinde yaptığı kişisel konuşmada, "Kurulduğu günden beri vesayete karşı bir mücadele verdiğini söylemekle itibar ve sempati kazanmak isteyen AKP, hem parti yönetiminde, hem de devlet yönetiminde vesayetin dik alasını hem yaşayan, hem yaşatan, hem de savunan tek oluşum haline gelmiştir." iddiasında bulundu.

Parsak, "Bugünümüzü sağlayan Ulu Önder'in açtığı yolda, gösterdiği ülküye yürümemizden rahatsız olup da 'Neden varlığım Türk varlığına armağan olacakmış ki' diyerek andımızı yasaklayanlar, 'Ey bugünümüzü sağlayan lider; yolun yolumuzdur, varlığımız varlığına armağan olsun' deme noktasına gelmişlerse kişilikleriyle ilgili kısmı kendi bilecekleri iştir. Ancak milletin onlara verdikleri makamları bu uğurda kullanmaya yelteneceklerse işte buna da itirazımız vardır." dedi.

Hükümete yönelik eleştirilerini dile getiren Parsak, "Sayın İçişleri Bakanı Efkan Ala, kapılarını kırıp gazetecileri gözaltına almak için yasalara gerek olmadığını, Anayasa'yı ise zaten tanımadığını söyleyebilen bir İçişleri Bakanı olarak kayda geçmiştir. Yüksek perdeden konuşmaları sizi yanıltmasın. 'Peygamber kibre kapıldı, biz kapılmadık' diyecek kadar da ne yazık ki tevazu sahibi görünmüştür." diye konuştu.

-"Biz bu konuya baş koymuşuz"

Kendisine yönelik ifadeler nedeniyle söz alan İçişleri Bakanı Ala, "Burada konuşma yapan arkadaşımız, bir paralelci yalanı, bana izafe ederek burada söyledi. Bir kere ben imam hatip mezunuyum. Bunu söylemek istemezdim. Size, bunu söyleyenlere dinin ne demek olduğunu anlatacak kadar birikime sahibim." dedi.

Bakan Ala, şöyle devam etti:

"Sizin bu konuya ne kadar yabancı olduğunu, Hazreti Peygamber Sallallahü Aleyhi ve Sellem diyerek söze başlanır. Siz daha Hazreti Peygamber'i Sallallahü Aleyhi ve Sellem andığınızda arkasından ne söylemeniz gerektiğini bilmeyecek kadar bu konulara yabancısınız. Onun için elinize tutuşturulan, kulağınıza üflenenleri burada söylemeyiniz. Biz bu konuya baş koymuşuz, biz Kur'an, Sünnet dediğiniz zaman kendi hayatımızı bu konuya feda edecek kadar bu konuların şuurunda olan insanlarız. Bizim siyaset yapma nedenimiz, dünyaya geliş nedenimize hizmettir. Ama siz dünyaya geliş nedeninin ne demek olduğunu bilmek istiyorsanız, bir mümin ve Müslüman muvahhid için o zaman gidin bu konularda araştırma yapın. Size harcayacak daha fazla vaktim yok. Bu bir. İkincisi, sizler mevzuata hapsolan bir siyaset izleyebilirsiniz. Bizler mevzuatı değiştirmek için buradayız. Her ağzınızı açtığınızda 'Mevzuatta şöyle bir şey var, mevzuatta böyle bir şey var...' Türkiye'de bir darbe teşebbüsü olmuştur. Darbeyi neyle önleyeceğiz? Tankla gelirlerse tankın üstüne çıkarız, kapıların arkasında planlarlarsa kapıları kırarız."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 65. Hükümet Programı Görüşülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement