67 Öğrenci 'Kurtuluştan Cumhuriyete 2017' Proje Gezisi İçin Yola Çıktı - Son Dakika
Yaşam

67 Öğrenci 'Kurtuluştan Cumhuriyete 2017' Proje Gezisi İçin Yola Çıktı

67 Öğrenci \'Kurtuluştan Cumhuriyete 2017\' Proje Gezisi İçin Yola Çıktı

Eskişehir’de ‘Kurtuluştan Cumhuriyete 2017’ isimli proje gezisi kapsamında Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara’da çeşitli ziyaretler yapacak olan 67 öğrenci törenle uğurlandı.

02.10.2017 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 'Kurtuluştan Cumhuriyete 2017' isimli proje gezisi kapsamında Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Ankara'da çeşitli ziyaretler yapacak olan 67 öğrenci törenle uğurlandı.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği söz konusu proje gezisi içeriğinde yer alan sosyal-kültürel faaliyetlere, Eskişehir il merkezi ve taşra ilçelerinin ortaokullarında eğitim gören şehit ve gazi çocukları, yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, bedensel engelli çocuklar, şiddet mağduru ve parçalanmış aile çocukları ile ekonomik yönden dezavantajlı olan ailelerin çocuklarından oluşan toplam 67 öğrenci katıldı. Öğrenciler Vilayet Meydanı'na aileleri ile beraber gelerek gezi için yapılan törene katıldılar. Görevli polis memurları geziye katılacak çocuklara üşümemeleri için de mont dağıttı. Çocukları uğurlamak için Vilayet Meydanı'na Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de geldi.

Geziye katılan öğrencilerden minik öğrenci Elif Şafak çok mutlu olduğunu söyledi. Şafak, "Şehit Barış Öztürk Ortaokulu'ndan geliyorum. Bu geziye katıldığım için çok memnunum. Sizinde böyle bir geziye katılmanızı dilerim. Buradaki polis memuru ağabeylerimize, ablalarımıza çok teşekkür ederim. Bu geziye beni de kattıkları için" dedi.

Çocukları uğurlamak için gelen Vali Özdemir Çakacak da, 'Kurtuluştan Cumhuriyete 2017' proje gezisine katılmak için bekleyen çocuklara seslendi. Vali Çakacak, "Sizler bizim için çok önemlisiniz çocuklar. Çünkü sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bugün siz öğrencisiniz. Okul sıralarında öğrencilik yapıyorsunuz. Geleceğe hazırlanıyorsunuz ama yarın bizim yerimizde sizler olacaksınız. Onun için sizlerin çok iyi yetişmeniz gerekir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine bu ülkeyi siz çıkaracaksınız. Onun için çok çalışmanız gerekir, çok öğrenmeniz gerekir. Tarihimizi de bilmeniz gerekir ki geleceğimizi ona göre şekillendirelim. Biz sizleri seviyoruz çocuklar. Sizlere inanıyoruz ve sizlere güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan öğrenciler 'Kurtuluştan Cumhuriyete 2017' proje gezisi kapsamında Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar'da Kurtuluş Savaşı'nın geçtiği tarihi yerler ile şehitlikleri ziyaret edecek. Ardından öğrenciler Ankara'da 1. TBMM Kurtuluş Savaşı Müzesi, 2. TBMM Cumhuriyet Müzesi, TBMM Gazi Meclis'i, Ankara Etnografya Müzesi ve Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ayrıca programları uygun olursa geziye katılan öğrenciler; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve TBMM Başkanı'nı ziyaret ederek gezilerini tamamlayacaklar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 67 Öğrenci 'Kurtuluştan Cumhuriyete 2017' Proje Gezisi İçin Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement