7/24 Dinamizm ve Eğlence Dolu Ofis! - Son Dakika
Güncel

7/24 Dinamizm ve Eğlence Dolu Ofis!

7/24 Dinamizm ve Eğlence Dolu Ofis!

Yemeksepeti, yeni ofisi Yemeksepeti Park ile çalışanların hiç çıkmak istemeyecekleri bir ofis tasarımına imza attı.

15.02.2018 16:03  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışan dostu ofis tasarımlarıyla ünlenen Yemeksepeti, yeni ofisi Yemeksepeti Park ile çalışanların hiç çıkmak istemeyecekleri bir ofis tasarımına imza attı. Yemeksepeti, Türkiye'de yeni nesil ofis yaşamına öncülük ederek, ilk kez 2011 yılında "Yemeksepeti Kampüs" ile farklı ve eğlenceli bir ofis ortamı yaratmıştı. Bugün ise Yemeksepeti, yeni ofisi Yemeksepeti Park ile çalışanlarına sıra dışı bir çalışma ortamı sunuyor.

Modern toplumlarda çalışanlar günün önemli bir bölümünü, hatta evde geçirilen süreden fazlasını ofiste geçiriyor. Bu nedenle mutlu bir çalışma hayatı için işini ve mesleğini sevmek yetmiyor, nasıl bir ofiste çalışıldığı da önem taşıyor. Bugün çalışma ortamının çalışan verimliliğini en çok etkileyen faktörler arasında olduğu bir gerçek.

Çalışan verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için ofis ortamları da pek çok değişimden geçti. 1950'li yıllarda, ofis içinde diyalog kurmaya teşvik etmek ve daha mutlu bir iş gücü oluşumunu desteklemek için masalar organik gruplar halinde düzenlenerek kullanılırken 1980'lerde farklı bir ofis ortamı karşımıza çıktı. Çalışan mahremiyeti göz önünde bulundurularak, ofis içerisinde "cubical" adı verilen kapalı küplerden oluşan bir çalışma düzeni oluşturuldu. Ancak mahremiyet odaklı bu yaklaşım, aksine çalışan verimliliğini olumsuz yönde etkilemesiyle anıldı ve ekip çalışmasının önünü kesmekle eleştirildi.

2000'lere gelindiğinde dijitalleşmenin etkisiyle yeni kuşağın beklentileri de değişti. Çalışanların daha ferah ve rahat bir çalışma ortamında çalışarak verimliliğin artması için yeni bir ofis anlayışı gündeme geldi. Rahat oturma köşeleri, sosyal alanlar, canlı renkler gibi iş ortamının ötesinde çok amaçlı mekanlar yaratılmak istendi. 2000'lerin son döneminde ise dönemin ruhuna uygun olarak zaman ve maliyet tasarrufu önceliğe alınarak evden çalışma konsepti benimsenmeye başladı. Ancak bu sistemin de çalışan verimliliği açısından etkisi sorgulanır oldu.

2010'lu yıllardan itibaren ev ve sosyal yaşam konforunda ofis ortamı yaratmak öncelik ve hedef durumuna geldi. Dünyada sayılı örneği bulunan "çalışan odaklı yeni nesil ofislerin" Türkiye'deki temsilcilerinden biri olan Yemeksepeti, yeni ofisi "Yemeksepeti Park" ile bu trendi yansıtıyor.

ESNEK VE ÖZGÜR ÇALIŞMA ALANLARI İLE TÜRKİYE'DE BİR İLK

Yemeksepeti Park, yaklaşık 10 bin m2'lik ferah bir alanda keyifle çalışma imkânı sunuyor. 5 kattan oluşan Yemeksepeti Park; 7/24 yaşayan, enerji dolu bir ofis ortamının hakkını veren detaylar düşünülerek tasarlandı.

Global trendlerin bir yansıması olan Yemeksepeti Park, sosyal alanlarıyla geleneksel ofis ortamlarından ayrışıyor. Yemeksepeti Park; kafe, oyun odaları, kütüphane, fotoğraf stüdyosu, salıncaklar, bilardo masası, masa tenisi, spor odası, satranç, Playstation odası gibi eğlenceli sosyal alanlara sahip. Çalışanlar bu alanlarda hem mesai boyunca hem de mesai saatleri dışında birlikte hoş vakit geçirebiliyorlar. Yemeksepeti Park'ın en üst katında yer alan ihtişamlı tribünü ise Nevzat Aydın şöyle tanımlıyor: "Bu tribün Yemeksepeti'nin birlikteliğini, gücünü ve her daim coşkulu tarafını yansıtıyor."

Yeni nesil çalışan profilinin isteklerini her daim öncelik olarak benimseyip sıradanlıktan uzak, esnek ve özgür ofisler yarattıklarını ifade eden Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, "Çalışanlarımızın yaş ortalaması 26. Yani çoğunluk Y kuşağından oluşuyor ve Y kuşağı için ofis ortamı, çalışırken verimliliği sağlamanın yanı sıra şirket tercihi yaparken bile belirleyici bir etken oluyor. Bu kuşağın marka sadakatini yaratmak için de ofis ortamı büyük önem taşıyor. Ayrıca çalışanların her an birbirleriyle iletişim kurabilecekleri ofisler de verimliliklerini etkiliyor" dedi.

7/24 Dinamizm ve Eğlence Dolu Ofis!

Nevzat Aydın ayrıca ekliyor: "Yemeksepeti Park ile 'home office' yerine ev konforunda ofis deneyimi yarattık. Yalnızca mesai tamamlamayı bekleyen değil, ofiste kaldığı süre boyunca orada olmaktan mutluluk duyan bir çalışan profilini görmeyi hedefliyoruz. Yemeksepeti Park içinde konumlandırılan sosyal alanların bazılarına başka ofislerde ayrı ayrı rastlayabilirsiniz. Fakat hepsini bir arada, bütünsel olarak planlanmış bir biçimde ve tek bir ofis içerisinde görmeniz mümkün değil. Yemeksepeti Park'ta yer alan bu sosyal alanlar incelikle belirlendi ve uygulandı. Farklı zevklere ve tarzlara aynı anda hitap edebilecek bir ortak değer olarak tasarlandı. Bu yüzden Yemeksepeti Park'ı Türkiye'nin en iyi ve en yenilikçi ofisi olarak tanımlıyoruz."

ÇIKIŞ NOKTASI ŞEFFAFLIK VE DİNAMİZM

Nevzat Aydın Yemeksepeti Park'ın felsefesini şöyle açıklıyor: "Yemeksepeti Park'ı dizayn ederken ana çıkış noktamız kurum kültürümüzün en önemli parçası olan 'şeffaflığı' ve 'dinamizmi' çalışanlarımızın ofis ortamında hissetmelerini sağlamaktı. Yemeksepeti Park'ın içinde dört duvarla çevrili tek bir oda yok. Yönetici odalarından toplantı odalarına kadar ayrı bir bölüm olması gereken her yer sadece şeffaf camla ayrıldı. Böylece şirket kültürümüzün özünde yatan açık kapı politikasını çalışanlarımıza sadece söylemekle yetinmeyip bunun içselleştirilmesini de arzuladık. Yemeksepeti'nde hiyerarşik bir yapıdan ziyade yatay bir organizasyon sisteminde çalışıyoruz. Çalışanlarımız her kademeden yöneticiyle iletişim kurabiliyor, farklı ekiplerle rahatça iş birliği yapabiliyor. Ortak çalışma alanlarının yanı sıra sosyal alanlar da bu dinamik kurguyu destekliyor. Çalışanlarımız çalışma saatleri dışında da beraber keyifle zaman geçiriyor. Böylece çok daha iyi fikirler ortaya çıkıyor. Bu anlayışın pekişmesi için ofisimizin de aynı felsefeyle tasarlanması şarttı."

UYKU MOLASI TRENDİ

Yemeksepeti Park'taki bir diğer farklılık ise uyku odaları. Her katta yer alan toplam 8 adet uyku odası günün her saatinde çalışanlar tarafından kısa bir uyku molası için kullanılabiliyor. Ayrıca uyku odaları, içindeki çalışma masaları ve başarılı ses izolasyonu sayesinde çalışanların masa başında odaklanamadıkları konulara burada yoğunlaşabilmelerine de imkân tanıyor.

7/24 Dinamizm ve Eğlence Dolu Ofis!

Uyku odalarının çalışanlara sağladıkları bir hoşluk olmanın ötesinde verimliliği sağlamak için önemli olduğunun altını çizen Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, "Power nap olarak da bilinen gün içerisindeki kısa uyku molalarının daha fazla sabır, daha az stres, daha iyi reaksiyon süresi, daha fazla öğrenme kapasitesi ve daha fazla verimlilik sağladığı artık biliniyor. Çalışanlarımızın bu uyku molaları sayesinde performanslarının arttığını ve daha verimli çalıştıklarını çok net gözlemliyoruz." diye ekliyor.

TEK MASA ETRAFINDA TEK BİR AMAÇ: MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Her katın o departmanın ruhunu yansıtacak şekilde dizayn edildiğini vurgulayan Aydın, "Örneğin; Yemeksepeti Park'ın en önemli katı olan operasyon katını tamamen müşteri odaklı çalışmayı vurgulayacak şekilde planladık. Bu alana katacağımız en değerli detaylardan biri ise, kurulduğumuz günden bugüne kadar müşterilerimizle bizleri aynı çizginin üzerinde bir araya getiren sonsuz bir masa olmalı diye düşündük. Sonsuz masamız; sıradanlıktan uzak, dinamik ve müşteri odaklı olmayı simgeleyerek aslında tam da bizi temsil ediyor" diye açıklıyor.

YEMEKSEPETİ'NİN SİPARİŞ LİDERLERİ DE YEMEKSEPETİ PARK'TA

7/24 Dinamizm ve Eğlence Dolu Ofis!

15 bin restoranı aylık ortalama 8 milyon kullanıcı ile buluşturan Türkiye'nin en büyük pazar yerlerinden biri olan Yemeksepeti, yeni ofisinde kullanıcılarına da özel bir bölüm ayırdı. Ana giriş kapısının zemininden başlayıp danışma alanı zemini boyunca devam eden 'Walk of Fame', adını Holywood'un en ünlü isimlerinin bulunduğu cadde üzerindeki yıldızlardan alıyor. Zemindeki yıldızlar içerisinde Yemeksepeti'ne yıllar bazında en çok sipariş veren kişilerin isimleri bulunuyor. Nevzat Aydın, "Yemeksepeti Park'ı tasarlarken kurulduğumuz günden beri bizleri yalnız bırakmayan müşterilerimize de ofisimizde yer vermek istedik" diye belirtiyor.

"SPLİT FLAP" İLE NOSTALJİK BİR DOKUNUŞ

Yemeksepeti Park'ın girişindeki bir diğer detay ise "split flap". Hızla değişen sesi ve görselliğiyle dikkat çeken split flap uzun yıllar dijital dünyanın içinde saniyelerle işleyen bir sistemle hizmet veren Yemeksepeti'nin dakikliğini ifade ediyor. Yemeksepeti, havalimanlarında uçakların kalkış, iniş ve peron bilgisinin belirtildiği split flap'i farklı bir amaç için kullanıyor. Burada gün boyunca şirketin gurur tablosunu yansıtan sipariş rekorlarının yanı sıra çalışanların doğum günleri gibi ilginç bilgiler de paylaşılıyor. Yüksek teknolojiye sahip bir şirket olarak Yemeksepeti, dijital bir ekran yerine analog ve biraz da nostaljik olan split flap'i tercih ederek gelişen teknolojiye küçük bir mizah katmayı amaçlıyor.

7/24 Dinamizm ve Eğlence Dolu Ofis!
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 7/24 Dinamizm ve Eğlence Dolu Ofis! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement