7.5 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Hırsıza 10 Yıl Hapis Cezası Verildi - Son Dakika
Teknoloji

7.5 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Hırsıza 10 Yıl Hapis Cezası Verildi

7.5 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Hırsıza 10 Yıl Hapis Cezası Verildi

Amerika'da yaşayan 21 yaşındaki genç, cep telefonlarını hackleyerek kripto para hırsızlığına soyundu. 7.5 milyon dolarlık vurgun yapan genç, hapis cezasına çarptırıldı.

23.04.2019 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'da yaşayan 21 yaşındaki Joel Ortiz isimli genç, cep telefonlarını hackleyerek kripto para çalmaya başladı. 40 kişinin cep telefonunu ele geçiren ve toplam 7.5 milyon dolarlık kripto hırsızlığı yapan Ortiz, polise verdiği ifadesinde paraları Los Angeles eyaletinde bulunan gece kulüplerinde harcadığını, arkadaşlarıyla müzik festivaline gitmek için helikopter kiraladığını ve Gucci marka kıyafetler aldığını ifade etti.

7.5 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Hırsıza 10 Yıl Hapis Cezası Verildi

Joel Ortiz'in, kripto paraları çalabilmek için SIM takası olarak adlandırılan yöntemi kullandığı belirlendi. Kullanıcıların genel bilgilerinin çalınmasının ardından telekomünikasyon şirketlerine, yeni bir SIM kartı istenildiğine dair başvurulur. İşlemin sonucunda yenilenen SIM kart, hırsızların eline geçer ve bu sayede kripto para borsalarına girmek için gerekli olan iki aşamalı kimlik doğrulama sistemlerinden kurtulurlar. Genelde cep telefonlarına mesaj yoluyla iletilen ve ülkemizde 3D Security olarak adlandırılan sistemle benzer şekilde çalışan iki aşamalı kimlik doğrulaması yöntemi, hırsızların ellerine geçen SIM kartlar ile doğrudan geçilir. Hesaplara giriş yapan hırsızlar, kripto paralara ait cüzdanlarda bulunan miktarları Bitcoin'e çevirerek istedikleri hesaba gönderebilirler. Kripto paraların cüzdanları sadece kodlardan oluşur. Kişilerin isimleri ve farklı bilgileri bulunmaz. Bu yüzden Bitcoin'lerin hangi hesaptan geldiği ve nereye gittiği hiçbir zaman bilinemez. Kripto paraların dünya düzenine karşı görülmesinin altında yatan sebep aslında budur.

7.5 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Hırsıza 10 Yıl Hapis Cezası Verildi

Joel Ortiz de bu yöntemi kullanarak çaldığı kripto paraları kendi hesabına gönderiyordu. 7.5 milyon dolardan kalan tutarın 400 bin dolar (yaklaşık 2 milyon TL) olduğunu belirten yetkililer, davaya bakan savcı Ortiz ve Ortiz gibi hırsızları kastederek, bu kişilerin Robin Hood olmadığını, bilgisayar kullanan sahtekarlar olduklarını ve bu yollarla insanların finansal yaşamlarını çaldıklarını ifade etti.

Üzerinde pek çok suçlamanın bulunduğu Ortiz, mahkemenin anlaşma teklifini kabul etti. Yaptığı suçu kabul ederek 10 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji 7.5 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalan Hırsıza 10 Yıl Hapis Cezası Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement