7 Cüceler'in Neşeli'si vefat etti! - Son Dakika
Güncel

7 Cüceler'in Neşeli'si vefat etti!

Ünlü ses sanatçısı ve yazar Onur Akay'dan bir acı haber daha geldi. Akay, 7 Cüceler'in Neşeli'si oyuncu Tayyar Yıldız'ın vefat ettiğini duyurdu.

27.05.2018 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bu sefer bizi neşelendirmedi! Türk sinemasının küçük dev adamı da maalesef vefat etti." başlıkları ile OnurAkayMedya'da kaleme aldığı bir yazıyla, oyuncu Tayyar Yıldız'ın vefat ettiğini duyuran ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, oyuncunun Ankara'da tedavi gördüğü hastanede bugün vefat ettiğini de açıkladı.

İşte Onur Akay'ın o yazısı:

"Bugün bile izleyebildiğimiz, 1970 yılında çekilen "Pamuk Prenses ve 7 Cüceler" filminin Neşeli'si, oyuncu Tayyar Yıldız'ı bugün Ankara'da tedavi gördüğü hastanede kaybettik. Cenazesi, bugün 27.05.2018 Pazar günü ikindin namazından sonra, Karaman Boyalı Köyü'ndeki aile mezarlığına defnedilecektir. 61 yaşındaki Tayyar Yıldız, 95 cm boyu ve "Neşeli" karekteriyle gerçekten gönüllerimizde taht kurmuştu. Aynı zamanda banka memurluğu yapan Yıldız, rahatsızlığından önce emekliliğini yaşıyordu. 1970 yılında Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'de 1971 yılında ise, Ayşecik ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde isimli filmlerde Neşeli karakterini canlandırmıştı.

Keloğlan: Aydın Babaoğlu

Bilgin: Nuri Turgut

Öfkeli: Mehmet Açık

Neşeli: Tayyar Yıldız

Uykucu: Ali Abbas Bayar

Utangaç: Harun Atalay

Aksırık: Ayhan Babaoğlu

Filmin müzik direktörlüğünü ise, Türk sanat müziğinin unutulmaz bestecilerinden Yıldırım Gürses yapmıştı.

Nur içinde yatsın inşallah."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 7 Cüceler'in Neşeli'si vefat etti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement