7'den 70'e Binlerce Bigadiçli Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika
Güncel

7'den 70'e Binlerce Bigadiçli Demokrasi Nöbetinde

7\'den 70\'e Binlerce Bigadiçli Demokrasi Nöbetinde

15 Temmuz Darbe Girişimi ardından başlayan Demokrasi Nöbetleri binlerce vatandaşın katılımı ile sürüyor.

27.07.2016 15:53  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bigadiç'te düzenlenen Demokrasi Nöbeti'nde halka hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye getirilerek yaptıkları için hesap vereceğini söyledi. Uğur, Türk milletinin darbeye karşı durarak Batılı ülkelere demokrasi dersi verdiğini belirtti.

15 Temmuz darbe girişimi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başlayan Demokrasi Nöbetleri Balıkesir ve ilçelerinde devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dünkü demokrasi Nöbetleri'nde Bigadiçliler ile bir araya geldi. İlk olarak Bigadiç'in kırsal kargın Mahallesi'nde Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yolda incelemelerde bulunan Başkan Uğur, buradaki köy kahvesinde vatandaşlara hitap etti. Kargınlılar tarafından büyük ilgi ile karşılanan Uğur daha sonra ilçe meydanında Bigadiç Belediyesi tarafından organize edilen Demokrasi Nöbeti'ne katılarak halka hitap etti.

7'den 70'e binlerce Bigadiçlinin Türk bayrakları ile doldurduğu meydandaki Demokrasi Nöbeti, öğrencilerin okuduğu ilahiler ve şiirler ile başladı. Demokrasi Nöbetine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, Bigadiç İlçe Müftüsü Mehmet Uçmuş, Bigadiç Ziraat Odası Başkanı Kanber Salur, AK Parti Bigadiç İlçe Başkanı Neşet Akbıyık, AK Parti Bigadiç Kadın Kolları Başkanı Aysel Baydağ Özdemir, AK Parti Bigadiç Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Cantez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UĞUR: "DARBE GİRİŞİMİ TÜRK MİLLETİNİ TEK YUMRUK HALİNE GETİRDİ"

15 Temmuz darbe girişiminde demokrasiye inanan Türk Milletinin demokrasiden taviz vermediğini ifade eden Başkan Uğur söyle konuştu:

"Bu asil Türk Milleti tanklara karşı geldi, f-16'lara karşı geldi. Tankların paletlerine atladı. Milletin bu durumdan vazife çıkarması darbeyi de önledi. Hani derler ya 'Sizin hayır bildiğiniz işlerde şer, şer bildiğiniz işlerde hayır var'. Bu darbe bütün milletimizi birleştirdi. Tek yumruk haline getirdi. Ülkemizin birliğe, beraberliğe, bütünlüğe ihtiyacı var. Zor günler birlik ve beraberlik ile aşılıyor. Darbeden sonra Başbakanımız, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldrım, Sayın Kılıçdaroğlu'nu arıyor, Sayın Bahçeli'yi arıyor. Başbakanımızın muhalefet liderlerine bunun yalnızca AK Parti'ye yönelik bir hareket olmadığını söyledi. 'Bu Türkiye demokrasisine olan bir hareket, bu işin içersinde CHP'de var, MHP'de var, millette var, herkes var. Söyleyin bütün teşkilatlarınıza herkes darbeye karşı çıksın, meydanlara çıksın, sokaklara çıksın' dedi. İşte bu şer hayra dönüştü. Milli birlik ve beraberlik pekişti. Bugün İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin düzenlemiş olduğu bir miting vardı. Ona bütün siyasi partiler, AK Parti'de bakanlar seviyesinde, genel başkan yardımcısı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer bütün milletvekilleri hep beraber katıldılar. Bu mitingde de yine Türk bayrakları vardı. AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi herkes oradaydı. Millet bir oldu beraber oldu".

" PKK'YA KARŞI KULLANILAN BOMBALARI MİLLETE KARŞI KULLANDILAR"

Darbecilerin PKK terör örgütü ile kullanılan uçaklar ve bombaları ile Türk Milletine saldırdıklarını söyleyen Uğur, "PKK'yı bombalamak üzerine hazırlanmış 12 uçak. F-16'lar kalktı, gittiler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. Hepsini gördünüz televizyonlardan. O meclis bombalanırken, Ankara'da olan milletvekillerinin tamamı meclise koştu ve orada bekledi. Demokrasimize, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve milletin iradesine sahip çıktı. Tüm parti liderleri CHP'lisi, MHP'lisi, AK Parti'lisi darbe girişimini kınadılar. Bir birlik, beraberlik oluştu. Meydanlarda da. AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili, Milliyetçi Hareket Partili herkes Türk bayrakları ile meydanlarda. Nöbeti hep beraber tutuyoruz. Dünde Reis-i Cumhur'umuz bütün parti liderlerini parti liderlerini topladı. Bugün de meclis gruplarında yaptıkları toplantılarda darbe yapmayı önleyen yasalar çıkartılmalı. Bu konuda darbeye karşı hükümet ve devletimizin yanındayız dediler. Bundan sonra terörle olsun, darbelerle olsun birlik ve beraberlik içinde hareket edilecek" şeklinde konuştu.

BAŞKAN UĞUR: "OHAL'DE HERKES NÖBETTE"

Eskiden sıkıyönetim zamanlarında sokağa çıkma yasağı olduğunu ama artık bunun değiştiğini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Eski sıkıyönetimlerde sokağa çıkma yasağı vardı. Yeni sıkıyönetimde herkes sokağa, sokağa çıkma yasağı yok. Eskiden sıkıyönetimde akşam 21.00'dan sabah 07.00'a kadar sokağa çıkmak yasaktı. Şimdi öyle mi? Herkes meydanlara. Herkes nöbete. Bu olağanüstü hal, hükümetimizin, devletimizin işini kolaylaştırmak için bu FETÖ terör örgütüyle mücadeleyi daha rahat yapıp, bunları tek tek ayıklamak için. İnşallah bunu da hükümetimiz yapacak. Bunlar zannetti ki; Türkiye Mısır, Türkiye Suriye. Türkler bin yıllık bir devlet, bin yıllık bir medeniyet. İşte bu asil millet, Selçukluların, Osmanlıların torunları darbeye müsaade etmedi. Biz dedi Suriye değiliz. Biz Mısır değiliz, biz Türkiye'yiz, Türk milletiyiz" dedi.

UĞUR: "BALIKESİR ASKER GÜCÜ OLARAK TÜRKİYE'DE 4. SIRADA"

Balıkesir'in askeri üs ve sayısı olarak Türkiye'nin önde gelen illerinden olduğunu söyleyen Başkan Uğur, "Balıkesir asker sayısı olarak, askeri üsler olarak İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra 4. Balıkesir geliyor. General sayısı, subay sayısı, Ordu Donatım Okulumuz var, Astsubay meslek Yüksek Okulu var. 2 tane ana jet üssümüz var. Edremit'te tank topçu birliği var. Erdek'te donanma var. 6 tane paşamız var. Maalesef Balıkesir'deki bu bütün kademe de bu darbeciler ile beraber hareket etti. Merkezdeki Jandarması ile generaliyle beraber. Hepsi şuanda tutuklandı cezaevinde. Bu Fethullah Terör Örgütü sinsi sinsi her taraf girmiş. IŞİD var, PKK var PYD var. Bunlar açık açık devletine karşı açık terör yapıyor. Ama bin din kisvesi altına, sapık bir din kisvesi altına bürünüp tamamen biz dindar gençlik yetiştireceğiz diyorlar. Bizler okullarımız ile altın nesil yetişmesini istiyoruz vs. hep uyuttular. Ama amaçları paralel bir devlet yapılanması ile dikta rejimi kurmak. Tam bir diktatörlük ama ne oldu? Başarıya ulamadı. Bunların üniversiteleri, okulları, dershaneleri. Bunları kim yaptı? Milletin parası ile. Aldıkları bağışlarla, yardımlar ile bu müesseseleri kurdu. Şimdi ne kadar eğitim kurumu varsa hepsinin tapusu devlette. Okullar Milli Eğitim'in Okulu. Çocukları giden varsa endişe etmesinler. Devlet okulu gibi yollayın. İmam Hatip okulları açıldığında bu paralel yapı rahatsız oldu. Neden rahatsız oldu bu hizmeti biz veriyoruz diyorlar" şeklinde konuştu.

"İLK HEDEFLERİ CUMHURBAŞKANIMIZDI"

Darbecilerin ilk hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Başkan Uğur, "Cumhurbaşkanımızın bulunmuş olduğu otele gidip onu vurmak için harekete geçtiler. Onlar iradeyi cüssiyesi ile hareket ederken, iradeyi külliye var. Cenab-ı Allah'ın iradesi. O demeden hiçbir şey olmuyor. Onun iradesi dışında yaprak kımıldamaz. Ne oluyor 15 dakika önce oradan hareket ediyor ve İstanbul'a geliyor. İstanbul'da havaalanında yine teröristler var. Ama özel harekatçı polisler bir baskın yapıyor ve onları teslim aldıktan sonra 3.5 saat havada kalan Cumhurbaşkanımızın uçağı iniyor. Ondan sonra Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı. Dedi ki 'Ey millet meydanlara, sokaklara çıkın. Bu darbeyi siz durduracaksınız' dedi. Bunun üzerine bütün halkımız 81 ilde, Güneydoğu'daki ilerde de bütün millet sokaklara çıktı. Tankların önüne çıktı. Teröristlerin önüne çıktı. Bizlerde belediyeler olarak, iş makinelerimiz ile itfaiyemiz ile, araç gerecimiz ne varsa kışlaların önüne gittik. Bu teröristleri darbecileri hareket ettirmedik" diye konuştu.

BAŞKAN UĞUR: "MİLLETİMİZİ BÖLMEK İSTEDİLER"

Demokrasinin beşiği olarak bilinen Avrupa ülkelerinin Türkiye'de darbe girişimine karşı yaşanan demokrasi hareketini içlerine sindiremediklerini belirten Başkan Uğur, "Demokrasinin beşiği olarak bilinen Avrupa ülkeleri bizim bu bütünlüğümüzü içine sindiremiyor. Bu milleti sağsı solcu diye böldüler. Alevi, Sünni diye ayırdılar. Kürt, Türk diye böldüler. Neden bu millet çatışsın ve güçlenmesin. Hatırlayan 80 darbesinden sonra hatıralarını yazıyor Kenan Evren ve diyor ki: 'Biz darbe şartlarının daha çok oluşması için bekledik'. Yani anarşi, terör biraz daha artsın, gençler biraz daha ölsün, biz gelip rejime el koyalım. Avrupa'sı, Amerika'sı da üzüldü. Onlar bekliyorlardı ki bu darbe başarılı olsun ve Türkiye'de dikta rejimi kurulsun" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 7'den 70'e Binlerce Bigadiçli Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement