7'den 70'e Hep Beraber Havuza" - Son Dakika
Güncel

7'den 70'e Hep Beraber Havuza"

Adapazarı Belediyesinin düzenlediği "24 Saat Yüzen Şehir" etkinliği kapsamında Sakarya Olimpik Yüzme Havuzu erkeklere 24 saat açık olacak.

11.05.2018 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı Belediyesinin düzenlediği "24 Saat Yüzen Şehir" etkinliği kapsamında Sakarya Olimpik Yüzme Havuzu erkeklere 24 saat açık olacak.

Şehirde sporu ve yüzmeyi teşvik etmek, boğulma vakalarını azaltmak amacıyla Sakarya Olimpik Yüzme havuzunda etkinlik başladı.

Erkekler, yarın saat 14.00'e kadar yüzme havuzunu ücretsiz kullanabilecek.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılından halka Sakarya Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme kursları verdiklerini söyledi.

Belediye olarak kursiyerlerin bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Dişli, "Yaklaşık 6 bin kişiye yüzme kursu verdik. Bu şehirde hem boğulma olaylarının düşmesine vesile olmaya başladı hem de yüzme yarışlarına katılım oranlarını çok ciddi anlamda arttırdı. Önümüzdeki yıllarda ben inanıyorum ki bu şehirden dünyada yüzmede şampiyonlar çıkaracağız Allah'ın izniyle." diye konuştu.

Dişli, Sakarya Üniversitesi Yüzme Uzmanlık öğrencileri ve hocaları tarafından "24 saat Yüzen Şehir" etkinliği teklifinin yapıldığını aktararak, "Yüzebilirken Yüz', '7'den 70'e Hep Beraber Havuza' diye bir kampanya yapalım dediler. Hiç aralık vermeden burada arkadaşlarımız 1 saat yüzmek suretiyle yarın saat 14.00'a kadar devam edecekler. Yani bunun anlamı şu, '24 saat Yüzen Şehir', 'Yüzebilirken Yüz', '7'den 70'e yüzmeye davet ediyoruz' diye. Sporun her dalı çok önemlidir ama yüzme ile ilgili bu şehri şaha kaldırmak üzere böyle bir projeyi uyguluyoruz, hayırlı olsun." diye konuştu.

7\'den 70\'e Hep Beraber Havuza"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7'den 70'e Hep Beraber Havuza' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement