7 İle Sağanak Yağış Uyarısı - Son Dakika
Güncel

7 İle Sağanak Yağış Uyarısı

7 İle Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 ile sağanak yağış uyarısında bulundu.

13.02.2013 09:21  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava sıcaklığının, kuzey, iç ve batı bölgelerinde 1 ila 4 derece artması beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kuzey Ege kıyıları ile zamanla İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı bölgelerinde 1 ila 4 derece artması beklenirken, rüzgar, kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, güney kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyıları ve Marmara'nın güneybatısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde, iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine dikkat çeken meteoroloji uzmanları, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (12)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (13)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı.(14)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (19)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (19)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (14)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu. (7)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu. (-2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (13)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı, batısı çok bulutlu, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları ile zamanla İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi öngörülüyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, sabah saatlerinde doğusu çok bulutlu, zamanla bölge genelinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, sabah saatlerinde doğusunun çok bulutlu, zamanla bölge genelinin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 7 İle Sağanak Yağış Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement