7 kişinin öldüğü feci kazada, minibüs şoförü 152 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı - Son Dakika
Güncel

7 kişinin öldüğü feci kazada, minibüs şoförü 152 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, yük treninin çarptığı minibüsteki 7 kişinin ölümüne ilişkin davada minibüs şoförü Bilal Küllü, toplam 152 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Minibüs şoförü ise son savunmasında "Kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemem. Keşke evden çıkmasaydım; merdivenlerden düşüp, ölseydim" dedi.

24.02.2023 13:57  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Velimeşe Mahallesi'nde 4 Eylül 2021'de Kapıkule- Halkalı seferini yapan yük treni, hemzemin geçitte kapalı bariyerlerin arasından geçmeye çalışan Bilal Küllü'nün kullandığı ve fabrika işçilerinin taşındığı minibüse çarptı. Kazada Suzan Aksoy, eşi Halil Aksoy, Nebibe Korkmaz, Cangül Akın, Hülya Dinçkol, Yaşar Yüce, Nusret Açıkgöz yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı. Minibüs şoförü Küllü'nün tutuklanmasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Ulaştırma Birimi'nden Prof. Dr. Zübeyde Öztürk, Öğretim Görevlisi Dr. Adem Faik İyinam ve Öğretim Görevlisi Dr. Nurbanu Çalışkan Özüer'den oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda Küllü 'asli', TCDD ve Karayolları Genel Müdürlüğü yerel idaresi ise 'tali' kusurlu bulundu.

165 YIL HAPSİ İSTENDİ

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, minibüs şoförü Bilal Küllü'nün kazada ölen 7 kişi için ayrı ayrı 'olası kastla öldürme' suçundan 20'şer yıla kadar olmak üzere 140 yıl, yaralanan 5 kişi için de ayrı ayrı 'basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek derecede kasten birden fazla kişiyi yaralama' suçundan 5'er yıla kadar olmak üzere 25 yıl hapsi istendi.

7 kişinin öldüğü kazada minibüs şoförüne 152 yıl 11 ay hapis

"KEŞKE BEN ÖLSEYDİM"

Toplam 165 yıl hapsi istenen sanık Bilal Küllü, Çorlu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 4'üncü duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Ölenlerin yakınları, yaralılar ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada mahkeme başkanı, Küllü'den son savunmasını istedi. Küllü, "Çok üzgünüm. Bunu bilerek yapmadım. Hepsi kardeşim ve beni kimse uyarmadı. Çok üzgünüm, keşke ben ölseydim. Defalarca oradan geçtiğimi söyleseler de geçmedim. Kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemem. Hakkımda şikayet olsaydı, şirket elimden anahtarı alırdı. Herkese yardımcı olurdum. Keşke evden çıkmasaydım; merdivenlerden düşüp, ölseydim" dedi.

7 kişinin öldüğü kazada minibüs şoförüne 152 yıl 11 ay hapis

152 YIL 11 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, Bilal Küllü'ye daha önce sabıkası bulunmaması nedeniyle olası kastta indirim uyguladı. Mahkeme, Küllü'yü ölen 7 kişi ve yaralanan 5 kişi için toplam 152 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

7 kişinin öldüğü kazada minibüs şoförüne 152 yıl 11 ay hapis

"HUKUK ZAFERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Basına kapalı duruşmanın ardından ölenlerin ailelerinin avukatı Hayrettin Çil, açıklama yaptı. Mahkemenin doğru karar verdiğini belirten Çil, "2021 yılında meydana gelen olayda mahkeme, bugün 'olası kastla adam öldürme' suçundan 7 kez müebbet ile cezalandırılmasına karar verdi. Olası kasttan indirimi sonrasında her bir ölen açısından 20 yıl 10 ay ceza verdi. Yaralananlar açısından ayrıca ceza verdi ve bu şekilde de hükmü verdi. İstinaf mahkemesi, bu şekilde açık değerlendirilecek. Fakat bu aşamaya kadar gelen kısmı, olası kastı uygulaması; bizim sistemimizde çok yoğun ve sık yapılan uygulama değil. Ancak bu olayda mahkeme, olayı çok doğru bir şekilde süzüp, çok doğru tahlil ederek, olası kastan hüküm verdi. Bu aşamaya kadarki kısmının bir hukuk zaferi olduğunu düşünüyoruz. Tabii ki gidenlerimiz geri gelmeyecek ve fakat yargı yapacağı etkin yargılama ve doğru kararlarla bu suçların bir daha işlenmemesi önüne geçebilecek donanıma sahip yargılamaya zaten bunun için yapıyoruz. Bu açıdan iyi bir karar oldu" dedi.

7 kişinin öldüğü kazada minibüs şoförüne 152 yıl 11 ay hapis

"3 TANE YETİMİM VAR"

Kazada kız kardeşi Suzan ve eniştesi Halil Aksoy'u kaybeden Semra Çiçek, adaletin yerini bulduğunu belirterek, "3 tane yetimim, öksüzüm var. Adalet yerini buldu, sadece bu. Çünkü 1 günde onları anasız, babasız, nefessiz bıraktı. Başka diyeceğim bir şey yok" diye konuştu.

7 kişinin öldüğü feci kazada, minibüs şoförü 152 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 7 kişinin öldüğü feci kazada, minibüs şoförü 152 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ömer Yüksek: Adalet yerini bulsa ne olacak. Her üç beş senede bir af cikiyor. 8 sene yatar birinci olmasa bile ikinci aftan çıkar. 1 0 Yanıtla
  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement