7 Polisin Yargılandığı İşkence Davasında Karar Çıktı - Son Dakika
Güncel

7 Polisin Yargılandığı İşkence Davasında Karar Çıktı

7 Polisin Yargılandığı İşkence Davasında Karar Çıktı

Taksim Karakolu'nda Sezai Yakar'a işkence yaptıkları iddiasıyla yargılanan 7 polis memuru kasten yaralama suçundan 1 yıl hapse çarptırıldı.

01.03.2013 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Karakolu'nda Sezai Yakar'a işkence yaptıkları iddiasıyla yargılanan 7 polis memuru kasten yaralama suçundan 1 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme polislere verilen cezanın ertelenmesine hükmetti.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müşteki Sezai Yakar ile avukatı hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan sanıkları ise avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan müşteki Yakar'ın avukatı Efkan Bolaç dosyada işkencenin varlığının açık olduğunu iddia etti. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapora göre müvekkilinde kaburga çatlağını burnunun ve elinin kırıldığının yer aldığını belirten avukat Bolaç "Taksim Polis Merkezi'nin en tehlikeli karakol sınıflandırmasında sayılmıştır. İşkencenin varlığı sabittir. Bu dosyada ceza verilmeyecek ise hangi dosyada verilecektir" dedi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme sanıklara kasten yaralama suçundan 1 yıl hapis cezası verdi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, her ne kadar sanıklar hakkında işkence sonucu vücutta kemik kırılmasına neden olma eylemiyle dava açılmış olsa da sanıkların savunması şikayetçinin anlatımları ve olay tutanakları göz önünde bulundurarak eylemin kasten yaralama suçunu oluşturduğu belirtti.

Mahkeme, sanıklar Ergün Işıldar, İbrahim Maraş, Deniz Coşkun, Ersin Özdemir, Eryıl Kontbilek, Ali Akın ve Özgür Hüseyinoğlu'nun "kasten yaralama" suçundan 1 yıl hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Sanıklara verilen cezayı müştekide orta ikinci derecede kemik kırığının oluştuğunu belirten mahkeme cezayı 1 yıl 2 aya çıkarttı.

Mahkeme daha sonra ise sanıkların gelecekleri üzerindeki olası etkileri ve iyi hallerini hafifletici sebep olarak kabul ederek cezayı 11 ay 20 güne indirdi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanık polislere 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmalarına hükmetti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Sezai Yakar (37) 8 Haziran 2007'de aracıyla giderken Taksim Gezi Parkı'nın yanında durduruldu. Polisin alkollü olduğu suçlamasını kabul etmeyen Yakar ölçümün alkolmetreyle değil hastanede yapılmasını talep etmişti.

Olay yerinde yazılan alkollü olduğuna dair tutanağı imzalamayan Yakar gözaltına alınarak Taksim Polis Merkezi'ne götürülmüştü. Karakolda darp

edildiğini öne süren Yakar, polisleri şikayet etmişti. Cumhuriyet Savcısı Ali Şafak,

7 polis hakkında

"İşkenceye varacak şekilde

döverek, basit tıbbi müdahaleyle iyileşmeyecek ve kemik kırığı oluşacak şekilde yaralamak" suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yakar, "Komiser bana vurduktan sonra beni koridora çekip dövmeye ve küfür etmeye başladılar. Komiser, 'Düşmüyor mu?' diye bağırıp biber gazı istedi, yüzüme biber gazı sıktılar ve dövmeye devam ettiler" şeklide ifade vermişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 7 Polisin Yargılandığı İşkence Davasında Karar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement