7. Temel İmmünoloji ve Nöroimmünoloji Öğrenci Okulu" Anadolu Üniversitesinde Gerçekleşti - Son Dakika
Yaşam

7. Temel İmmünoloji ve Nöroimmünoloji Öğrenci Okulu" Anadolu Üniversitesinde Gerçekleşti

7. Temel İmmünoloji ve Nöroimmünoloji Öğrenci Okulu" Anadolu Üniversitesinde Gerçekleşti

Ankara Nöroimmünoloji Derneği tarafından gerçekleştirilen “Temel İmmünoloji ve Nöroimmünoloji Öğrenci Okulu”nun yedincisi bu yıl 7-8 Nisan tarihlerinde Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

09.04.2018 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Nöroimmünoloji Derneği tarafından gerçekleştirilen "Temel İmmünoloji ve Nöroimmünoloji Öğrenci Okulu"nun yedincisi bu yıl 7-8 Nisan tarihlerinde Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

2009 yılından itibaren her iki senede bir Türkiye'nin farklı üniversitelerinde gerçekleştirilen ve Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon'da açılışı yapılan programda 18 üniversiteden 140 öğrenci yer aldı. Program Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında kısa bir süre eğitim gören Toprak Aktürel'in klasik gitar dinletisi ile başladı. Dinletinin ardından Ankara Nöroimmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Münife Kanyal, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Torun'a Anadolu Üniversitesini temsilen hediyesini takdim etti.

"Bu yıl 18 farklı üniversiteden 140 öğrenci okulumuza katıldı"

Ankara Nöroimmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tuncer açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Tuncer, "Uzun bir süreden beri çeşitli illerimize konuk oluyoruz ve bu illerde bize ev sahipliği yapan, bize kucak açan herkese teşekkür ediyoruz. Bu zamana kadar yaklaşık 630 öğrenciye okul, proje, yurtdışı staj ve kurs desteği verdik. 2009'dan bu yana her iki senede bir öğrenci okullarını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 18 farklı üniversiteden 140 öğrenci okulumuza katıldı" diye konuştu.

İlk Oturumda "Doğal İmmünite", "Edinsel İmmünite" ve "Otoimmünite" sunumları gerçekleştirildi

Tuncer'in açılış konuşmasının ardından ilk oturum gerçekleşti. Ankara Nöroimmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Münife Kanyal ve Dicle Güç'ün başkanlığında gerçekleşen ilk oturumda, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Onkoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gürcan Günaydın, 'Doğal İmmünite' sunumunu, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülderen Yanıkkaya Demirel 'Edinsel İmmünite' sunumunu ve Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmunoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İshak Özel Teki 'Otoimmünite' sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Gürcan Günaydın 'Doğal İmmünite' sunumunda doğal immünitenin genel özelliklerinden, hücre reseptürlerinden, doğal immünitenin elemanlarından ve reaksiyonlardan bahsetti. Doç. Dr. Gülderen Yanıkkaya Demirel 'Edinsel İmmünite' ise sunumunda tanımından, etkili hücreler olan T, B ve doğal benzeri hücrelerden, immün hafızadan, nöroimmün sistemden ve hücresel tedavi yaklaşımlarından bahsetti. İlk oturumun son sunumunu gerçekleştiren Doç. Dr. İshak Özel Teki, "Otoimmünite" sunumunda, immünositemin hassasiyetlerinden bahsetti, özellikle doğurgan ve çok doğum yapan annelerde bu durumun söz konusu olabileceğini ifade etti.

Program Pazar günü sona erdi

Program Ankara Nöroimmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Rana Karabudak ve Aslı Tuncer'in başkanlığında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Onkoloji Bölümü Öğr. Gör. Dr. Hande Canpınar'ın "Klinikte Ön Planda Olan İmmünolojik Teknikler", Ankara Nöroimmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dicle Güç'ün "İmmünolojik Araştırmaların Kliniğe Yansıması" ve Başkent Üniversitesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Tuncer'in "Bir İlacın Gelişim Yolculuğu" sunumlarıyla devam etti. İkinci oturumun ardından Ankara Nöroimmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Sevim Erdem Özdamar ve Sibel Canbaz Kabay'ın başkanlığında üçüncü oturum gerçekleşti. Üçüncü oturumda Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji anabilim dalında Dr. Nazire Pınar Acar Özen'in "Multipl Skleroz" sunumu gerçekleşti. Oturumların ardından program öğrenci sunumları ile devam etti.

Program 8 Nisan Pazar günü gerçekleşen sunumların ardından sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 7. Temel İmmünoloji ve Nöroimmünoloji Öğrenci Okulu' Anadolu Üniversitesinde Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement