7. Uluslararası Göl Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı - Son Dakika
Güncel

7. Uluslararası Göl Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı

7. Uluslararası Göl Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Göl Festivali'nin 7.'si Taksim Meydanı'nda düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

07.07.2012 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Göl Festivali'nin 7.'si Taksim Meydanı'nda düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.Kortej yürüyüşü öncesi Küçükçekmece'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, CIOFF(Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyonları Birliği) Türkiye Temsilcileri, Brezilya, Polonya, Filistin, İtalya, Tayvan, Macaristan, Kanada ve Amerika'dan gelen çok sayıda konuk katıldı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, dostluk ve barışa vurgu yaptı. Yeniay, " Bugüne kadar yaptığımız festivallerde Küçükçekmece'de dünyanın çeşitli yerlerinden konukları bir araya getirdik ve barış ortamı içerisinde buluşturduk. Festivalimiz bu yıl da ülkemizdeki uluslararası festivallerden biri haline geldi. Bu da kısa zamanda festivalimizin elde ettiği başarıyı gösteriyor. CIOFF temsilcilerine festivalimize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim." dedi.Toplantıda CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan da Başkan Yeniay'a CIOFF İnternatıonal sertifikasını takdim etti.

Çeşitli ülkelerden geleneksel halk dansları topluluklarının katıldığı festival kapsamında bu yıl geçmiş yılların dokümanter sunumu fotoğraflardan oluşan ve Beyoğlu Sanat Galerisi'nde açılan "Festivalin Ardından, Renkler ve Kültürler" isimli sergi gezildi. Ardından, Taksim Galatasaray Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşünde rengarenk görüntüler ortaya çıktı. Yeniay, konuşmasının ardından ülke temsilcileriyle birlikte Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Açılış töreninin sonunda tüm dünyanın dostluğu ve barışı adına, katılımcı ülke temsilcileriyle birlikte gökyüzüne beyaz güvercinler bırakıldı.

HE - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 7. Uluslararası Göl Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement