70 Yaşında İki Türkiye Rekoru Kırdı - Son Dakika
Güncel

70 Yaşında İki Türkiye Rekoru Kırdı

70 Yaşında İki Türkiye Rekoru Kırdı

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun İstanbul'da düzenlediği Masterler Türkiye Salon Şampiyonası'nda 70 yaşındaki Ali Demirhan iki Türkiye rekoru kırarak şampiyonaya imzasını attı.

29.01.2019 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26-27 Ocak tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Masterler Türkiye Salon Şampiyonası'nda İzmir Masterler Atletizm Kulubü adına yarışan Ali Demirhan, iki Türkiye rekoru kırarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

2019 yılı atletizm sezonunun ilk önemli yarışmaları olan İstanbul Masterler Türkiye Salon Atletizm Şampiyonasında M70 kategorisinde 1500 metreyi 6,13,09 ve 3000 metreyi ise 13,28,59 derecesi ile tamamlayarak iki Türkiye rekorunun ve altın madalyanın sahibi oldu.

M70 Gülle atmada ise 6,89 derecesi ile Türkiye ikincisi oldu.

Ali Demirhan'ın spor hayatı başarılarla dolu

Astsubay emeklisi olan Ali Demirhan, 1964 yılından beri sporla uğraştığını belirterek. Astsubay okulundan beri görev aldığı birçok askeri birlikte, katıldığı müsabakalarda 50'den fazla Türkiye birinciliği olduğunu ifade etti.

1994 Yılında emekli olan Ali Demirhan günlük yaşantısında da kondisyonunu korumak için sıkı antremanlar yaptığını söyledi.

2013 Yılından beri aralıksız Türkiye Şampiyonu

2000 metre engelli koşuda 2013 yılından beri aralıksız Türkiye Şampiyonu olan Ali Demirhan, 2014 yılında Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen şampiyonada 9,21,46 derecesi ile Türkiye rekorunu ikinci kez kırdı. 2016 Yılında Yunanistan'da Selanik şehrinde 800 metre koşusunda Balkan 3.sü oldu.

Konya'da zaman zaman askeri okullara girmek isteyen öğrencilere antrenörlük yaptığını da belirten Ali Demirhan,spor yapmaktan büyük keyif aldığını belirterek,bu keyfi madalyalarla süslemekten de büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Konya'da yaşayan Ali Demirhan, Tuzlukçu ilçesinin Erdoğdu köyünde doğan bir Nogay Türkü. 70 Yaşındaki Demirhan 3 çocuk ve 2 torun sahibi. Katıldığı bazı uluslararası müsabakalarda gözlerinin çekik olması nedeniyle kendisini uzak doğulu sananlar olduğunu söyleyen Ali Demirhan, onlara gururla Nogay Türkü olduğumu söylüyorum dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 70 Yaşında İki Türkiye Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement