700 Uçk, Şehit ve Gazi Çocuğu Üniversiteye Sınavsız Kayıt Yapabilecek - Son Dakika
Güncel

700 Uçk, Şehit ve Gazi Çocuğu Üniversiteye Sınavsız Kayıt Yapabilecek

700 Uçk, Şehit ve Gazi Çocuğu Üniversiteye Sınavsız Kayıt Yapabilecek

Kosova'da 700 Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) şehit ve gazi çocuğunun Priştine Üniversitesi'ne sınavsız kayıt kayıt yapabileceği belirtildi.

05.01.2015 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da 700 Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) şehit ve gazi çocuğunun Priştine Üniversitesi'ne sınavsız kayıt kayıt yapabileceği belirtildi. Geçen Aralık ayında Ramadan Zeynullahu'nun, şehit ve gazi çocuklarının Priştine Üniversitesine sınavsız kayıt yaptırmalarını öngören memorandumu tek taraflı feshetmesi üzerine, UÇK Dernekleri üyeleri protesto düzenlenmişti ve Priştine Üniversitesi Rektörlüğü binası önünde, rektörün istifasını istemiş ve polis ile çatışmıştı. Eski Bakan Ram Buya'nın, bu sorununun çözüleceği sözleri üzerine protestolar durdu ve rektör Ramadan Zeynullahu'ya bir ay süre verildi. Bugün de 700 şehit ve gazi çocuğunun Priştine Üniversitesi'ne sınavsız kayıt yapabileceği açıklandı.

UÇK DERNEKLERİ BU KARARDAN MEMNUN DEĞİL

Eski UÇK Dernekleri ve Şehit Aileleri Derneği adına açıklamada bulunan Cavit Yaşari, 700 şehit ve gazi çocuğunun Üniversiteye alınması kararıyla memnun olmadıklarını belirtirken, Priştine Üniversitesi'ne sayısı 1050 olan öğrencinin kayıt yaptırmasında ısrarcı olacaklarını açıkladı. Yaşari sorunun bu hafta içinde çözüme bağlanmaması halinde yeniden harekete geçip büyük protestolar düzenleyeceklerini ve bundan Priştine Üniversite rektörü Ramadan Zeynullahu'nun sorumlu olacağını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 700 Uçk, Şehit ve Gazi Çocuğu Üniversiteye Sınavsız Kayıt Yapabilecek - Son Dakika


Advertisement