71 Ülke İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

71 Ülke İstanbul'da Buluşacak

Başbakan Erdoğan İran'dan döndü. Erdoğan, Ankara Esenboğa havalimanında basın mensuplarından gelen soruları cevapladı.

29.03.2012 23:44  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havaalanı'nda, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Ankara'ya geldi.

Başbakan Erdoğan, Seul zirvesine 58 ülke katıldığını belirterek, 58 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile zirvenin gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye'nin nükleer silahsızlanmadan yana olduğunu belirten Erdoğan, nükleerin barışçıl amaçlarla kullanımından yana olduklarını belirterek Türkiye'nin nükleer santral yatırımlarının gündemde olduğunu söyledi. Nükleerde barışçıl anlamda kullanımına ilişkin güçlü destek verdiklerini açıkladı.

Seul'de Obama başta olmak üzere çok sayıda lider ile ikili temaslarda bulunduğunu bakanların muadilleri ile görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getiren Erdoğan çok olumlu bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Erdoğan, Seul'den sonra İran ziyaretini gerçekleştirdiklerini, Tahran ziyarinde Rahimi ile birlikte Ayetullah Hamaney, Ahmedinejad, Ali Laricani ile görüştüğünü belirterek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerle birlikte başta suriye olmak üzere bölgesel konuları kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını söyledi.

Suriye'nin Annan Planı'nı kabul etmesi konusunda henüz birşey söyleyemeyeceğini belirten Erdoğan, Suriye'de insan kıyımının hala devam ettiğini İstanbul'da yapılacak Suriye'nin dostları toplantısına şu ana kadar 71 ülkenin katılacağını açıkladığını Annan'ın da toplantıya katılmasını beklediklerini açıkladı.

Ahmedinejad ile görüşmesinin bir gün sonraya bırakılmasının sağlık sorunlarından kaynaklandığını anlatan Erdoğan, bugün yaptığı görüşmelerin çok olumlu geçtiğini dile getirerek Suriye konusunda dayanışma içinde atılması talebinde bulunduklarını aynı talabin Ruslardan da geldiğini Rusya-Türkiye İran'ın bu konuda bir araya gelmesinin istendiğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin İran'a mesaj götüreceğine ilişkin haberlerle ilgili ise Türkiye'nin Tahran konusunda Brezilya ile birlikte ortak adım attıklarını bu gün o kararın haklılığının ortaya çıktığını vurguladı. Erdoğan, Hamaney'in kitle imha silahı ile ilgili 'Müslüman bir ülke kitle imha silahı kullanamaz' sözünü Obama'ya aktardıklarını aynı ifadenin bu ziyaret sırasında da gündeme geldiğini anlattı.

İran'la ilgili nükleer zenginleştirmeyle ilgili bugüne kadar hep ihtimallerden konuşulduğunu belirten Erdoğan, "Dünya Adil davransın, İsrail'in durumu ortada, batı bunun da hesabını sorsun. Bu yapılmayınca dürüst davranmıyorlar." dedi.

4+4+4'le ilgili Meclis'teki görüşmeler ve bu yasa teklifine yönelik gösterilerde yaşananlara ilişkin soruya değinen Erdoğan, "Gösteri ve yürüyüşler yasalara uygun yapılıyorsa sorun yoktur. Kanun neye müsade ediyorsa, polis çevrenin güvenliğini almak açısından böyle bir uygulama yapmış olabilir. Benim geçmişten beri gördüğüm kadarı ile polisimiz dayak yiyen konuma da düşmüştür. Anamuhalefet partisinin grup toplantısıyla ilgili Bülent bey gerekli açıklamayı yaptı. Herhalde genel başkan adresi şaşırmışki Tandoğanda toplandı ama beklediği cevabı alamadı. Ancak ordaki uslup bir genel başkana yakışan uslup değil." dedi.

Seçmeli dersle ilgili Kur'anı Kerim ve Peygamberimizin hayatı seçmeli ders olsun diye vatandaşımızın talebi var. Bu mecburi değil KESK'in çocuğunu tekme tokat derse sokacak değiller. Burada iyot gibi ortaya çıkıyorlar. Kim kimdir sualinin cevbını burada bulabilirsiniz. MHP ve AK Parti'nin teklifleri birbirleri ile yakındı ve iki partinin ortak yaklaşımı ile teklifler kabul edildi.

71 Ülke İstanbul\'da Buluşacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 71 Ülke İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement