731. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

731. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

731. Ertuğrul Gazi\'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugün eksikliğini bir hayli hissettiğimiz dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma duygularının, Ertuğrul Gazi ocağından zamanımıza kadar uzanan milli çağrıda fazlasıyla yer aldığını görmek lazımdır" dedi.

09.09.2012 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugün eksikliğini bir hayli hissettiğimiz dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma duygularının, Ertuğrul Gazi ocağından zamanımıza kadar uzanan milli çağrıda fazlasıyla yer aldığını görmek lazımdır" dedi.

Bahçeli, Bilecik'in Söğüt ilçesinde bu yıl 731'incisi düzenlenen "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"nde yaptığı konuşmada, Söğüt ruhundan feyiz almak ve Ertuğrul Gazi felsefesiyle yolları aydınlatmak amacıyla burada toplanıldığını söyledi.

"Huzurun, mutluluğun ve istikrarın mumla arandığı günümüzde, 7 asır önceki derin şuura ve daveti çağları aşan mesaja çok ihtiyacımız olduğu bir gerçektir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bugün eksikliğini bir hayli hissettiğimiz dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma duygularının, Ertuğrul Gazi ocağından zamanımıza kadar uzanan milli çağrıda fazlasıyla yer aldığını görmek lazımdır. Arayışı içinde olduğumuz birlik ve beraberlik istikametinin, Ertuğrul Gazi'nin kutlu mirasından geçtiğini bilmek ve anlamak gerekmektedir. Türk milleti asırların engellerini, tarihin sarp yollarını, karşısına çıkarılan zorlukları ve önüne dikilen güçlükleri, bu mirasın kılavuzluğuyla aşmış ve geçmiştir. Fitne çarkı bu şekilde kırılmış, zalim ve hasis emeller bu sayede muvaffak olamamıştır. Ertuğrul Gazi zihniyeti, zafer, ihtişam, adalet ve fethin habercisi olarak asırlara Türk mührünü vurmuş, Türk imzasını atmıştır."

-"Sevgi, adanmışlık ve bağışlama; Söğüt'ün hatırası ve mirasıdır"-

Bahçeli, insanlığa örnek olacak fazilet ve aleme nizam verecek kudretin Söğüt'ten yola koyulduğunu vurguladı.

Farklı din, dil, kültür ve medeniyet dairelerinde bulunanlara gösterilen engin hoşgörünün, kimseyi ayırmayan ve dışlamayan insaflı bakış, saygı ve şefkat temeline dayalı yönetim modelinin ilhamını Ertuğrul Gazi'nin tavsiyelerinden aldığına dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti:

"Vicdan ve hamiyet, Söğüt otağının vazgeçilmezidir. Sevgi, adanmışlık ve bağışlama; Söğüt'ün hatırası ve mirasıdır. 7 asır önce Anadolu'nun kuzey batısında güneş gibi doğan başarı ve muzafferiyet ülküsü imanla beslenmiş, vatan sevgisiyle güçlenmiş, cihat ve gaza bilinciyle adım adım hedefine varmıştır. Söğüt'te tutuşan sevda, kutlu ceddimiz Ertuğrul Gazi liderliğinde başlayan mücadele, Müslüman Türk milletini fütuhat ufkuyla buluşturmuş ve asırlarca sürecek dik başın ve hükümran neslin müjdesi olmuştur. Söğüt bu açıdan milattır, Ertuğrul Gazi bundan dolayı milletimizin semalarında parlayan kutup yıldızıdır."

Söğüt'ten atılan adımın, küresel çapta dönüşümler sağladığını ve etkilerinin bugünlere kadar hissedilen olaylara zemin hazırladığını dile getiren Bahçeli, Söğüt'ün, kuruluş, diriliş ve toparlanışın vahası, Türk destanlarının mayasının çalındığı verimli ve dualı bir yerin adı olduğunu anlattı.

-"Varlığımızı çürütmeye kalkışanlar sonuç alamayacak"-

Bahçeli, Anadolu topraklarının, Ertuğrul Gazi'den başlayarak şekillenen tarih içinde, uğruna verilen şehitlerle vatanlaştığını bildirdi.

Söğüt rehberliğiyle aynı vatanda, aynı millet varlığı içinde ve ortak duygularla bugünlere ulaşıldığına işaret eden Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ertuğrul Gazi ocağının Söğüt'te formüle ettiği kardeşlik ve birlikte yaşama iradesi, bugünlerde yıpratılmaya ve yaralanmaya çalışılan milli varlığımızın devamında hayati destek ve yardım sağlayacaktır. Fırsatçılara, etnik ve bölücü niyetli tetikçilere, yabancı projelere mihmandarlık yapan gafillere ve Türk milleti gerçeğini anlamaktan azade her türlü zihniyete Söğüt ruhuyla cevap verilmeli, aziz ceddimiz Ertuğrul Gazi bakışıyla karşı durulmalıdır. Varlığımızı küresel planların zindanlarında çürütmeye kalkışanlar sonuç alamayacaklardır. Bunun en başta gelen teminatı da Yörüklerin, Türkmenlerin mukavemeti, heyecanı ve azmi olacaktır. Yörük ve Türkmenleri hafife alanlar, 'sesleri çıkmıyor' diyerek görmezden gelenler, kötü niyetlerine barış ve demokrasi kılıfı geçirenler boş yere nefes tükettiklerini de er geç anlayacaklardır."

Muhabir: Deniz Açık/ Sinan Balcıkoca/ Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 731. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.


Advertisement