737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin 737'ncisi düzenlendi.

09.09.2018 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin 737'ncisi düzenlendi.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, ilçe stadında düzenlenen şenliklerde yaptığı konuşmada, Söğüt ruhunun kuruluşun, dirilişin ve kurtuluşun beslendiği ruh olduğunu söyledi.

Bu ruhun, ışığını ulu erenlerden, gücünü ise nefsine hakim olmayı bilen adil beylerden, yiğit alperenlerden ve gözü pek bacılardan aldığını dile getiren Büyükakın, "Bu ruh, iman ve irfan nurundan ve kadim geleneklerimizden beslenen, aklın ve kalbin eşsiz bir kıvamda buluştuğu, kutlu Anadolu ruhudur." ifadelerini kullandı.

Büyükakın, 15 Temmuz hain darbe girişimine yiğitçe karşı duran ruhun da aynı ruh olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Söğüt ruhu, 400 çadırlık obamızı 7 iklime adaletle hükmeden bir cihan devleti yapan, mazlum milletlere 'Türk hasretle beklenendir' umudunu aşılayan ruhtur. Kısaca Söğüt ruhu, bizi biz yapan ruhtur. Dünyanın dertlerinin ilacı bu ruhtadır. Bugün burada yad ettiğimiz kuruluştadır, diriliştedir, kurtuluştadır. Bu ruhu yaşatmaz ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde devretmeyi başaramazsak, maazallah geçmişimizle birlikte geleceğimizi de kaybederiz. Bu şuurla ve tam bir adanmışlık ve gayretle Söğüt ruhunu yaşatmak ve yüceltmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise Söğüt ruhunun önemine işaret ederek "Bu ruh geleceğimizin teminatıdır. Söğüt, aşiretten beyliğe, beylikten devlete, devletten imparatorluğa tarihe şeref veren bir milletin şehit kanları ve irfan ile yazdığı bir destandır." dedi.

İlçe stadında gerçekleşen şenliklere, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi, Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra şenliklerin düzenleneceği türbenin yanındaki ilçe stadını doldurdu. Statta yer bulamayanlar da töreni çevredeki parklardan takip etti. Bölgede kurulan otağ çadırlarında ziyaretçilere gözleme ve ayran ikram edildi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın stada gelmesiyle vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Yıldırım, tribünleri dolduran vatandaşları selamladı.

Bilecik Valisi Büyükakın, protokol konuşmalarının ardından TBMM Başkanı Yıldırım'a içinde kılıç bulunan bir tablo hediye etti. Yıldırım da yıllardır şenliklere katılarak Söğüt ruhunu yaşatan Döndü Deveci ve Cindi Yıldız'a çeşitli hediyeler verdi.

Etkinlik kapsamında Ankara Kulübü Derneği seğmen ekibi ve mehteran takımı gösterilerini sundu.

Program, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu eşliğinde gerçekleşen tören geçişiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement