78'liler: Evren Öldü Rejimi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

78'liler: Evren Öldü Rejimi Sürüyor

78\'liler: Evren Öldü Rejimi Sürüyor

Urfa'daki 78'liler Girişimi Kenan Evren'in yaptıklarının hesabını vermeden gittiğini ve Evren'in insanlığa karşı suç işlediğini kaydetti.

13.05.2015 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün, 12 Eylül darbesinin başkahramanı Kenan Evren son yolculuğuna uğurlandı. Kenan Evren için cenaze devlet töreni yapılırken Urfa'daki 78'liler Girişimi bir basın açıklaması yaparak Kenan Evren'in yaptıklarının hesabını vermeden gittiğini dile getirdi.

Topçu Meydanı'nda 'Kenan Evren öldü, 12 Eylül rejimi sürüyor' pankartı taşıyan grup adına açıklama yapan Şanlıurfa 78'liler Girişimi Sözcüsü Abdurrahman Pişkin, "Kenan Evren, şike bir yargılamayla yaptıklarının hesabını vermeden öldü. Darbeciydi. Suçluydu. Yalnız değildi. Mili Güvenlik Konseyi, sıkıyönetim komutanları, valiler, kaymakamlar, emniyet ve siyasi şubeler, cezaevi müdürleri, özel harpçiler, hükümet üyeleri, danışma meclisi üyeleri ve daha binlerle ölçülebilecek suç ortakları ve işbirlikçileriyle Türkiye toplumuna, halkına ilerici, devrimci güçlere karşı insanlık suçu işlediler" dedi.

'AĞIZLARINDAN ÇIKAN KANUN OLDU'

"Darbe şefi Evren ve suç ortağı darbeciler, anayasal parlamenter düzeni ortadan kaldırdılar" diyen Pişkin darbe döneminde ülkenin üç yıl anayasasız ve parlamentosuz yönetildiğini belirtti. Pişkin, "Ağızlarından çıkan her emir kanun oldu. Türkiye toplumunu, emperyalizmle işbirliği içinde düşmanın arka bahçesi gören projenin deney alanı yaptılar. Gözaltına aldıkları bir milyon insanı bu deneyin kobayı olarak kullandılar. Irkçı Güney Afrika'dan ithal ettikleri 'hakim önüne çıkmadan 90 gün gözaltı' uygulamasıyla yeni Gestapo mahfilleri kurdular. Askeri cezaevlerini Nazi toplama kamplarına çevirdiler. Sayısız işkence, işkencedeki ölümler; 50 idam, hala bulunamayan kayıplar, yasaklanan ve yakılan milyonlarca kitap, dergi ve gazete, işinden, okulundan atılan on binlerce işçi, memur, öğrenci, öğretim görevlisi, pasaport verilmeyen, vatandaşlıktan çıkarılan, fişlenen ve yaşamları paramparça edilen milyonlarcamızın mağduriyetinin ve acılarının sorumlusuydular. Darbe şefi Evren ve suç ortağı darbeciler, dünyanın en otoriter en kanlı demokratik anayasasını hazırladılar" diye konuştu.

'SİYASİ HAYATI MİLİTARİZE ETTİLER'

12 Eylül döneminde yapılanları sıralayan Pişkin sözlerini şöyle tamamladı: "Cenazesini devlet töreniyle kaldırmasına şaşırmıyoruz. Daha şimdiden vicdanlarda mahkûm oldular. 70'li yılların bağımsızlıkçı, eşitlikçi, hakkını ve hukukunu arayan toplumsal özgürlük ruhunu tasfiye ettiler. Milyonlarla sokağa çıkan, hak hukuk bilincini geliştiren 78 kuşağını ve halkı tasfiyeye yatırarak Türkiye'nin aydınlık geleceğinin önünü kestiler. Halkını seven, halkı için insani ve eşitlikçi bir dünya kurmaya çalıdan herkesi düşman gördüler. Etnik temizlik yapar gibi devrimci temizliği yaptılar. Böylece solu ülkenin gündeminden düşürdüler. Oysa sol en azından toplumun vicdanıydı.

Toplumu vicdansız bıraktılar. Tanrıları güç ve paraydı. Özal gibi siyil politikacılar üzerinden Türkiye'yi kara para cennetine çevirdiler. Üretici toplum yerine, tüketen ve tüketmeyi statü olarak benimseyen bir toplum yarattılar. Ülkeyi yüz milyarlarca dolar borçlandırdılar. Toplumsal ve siyasal hayatı militarize ettiler. Demokrasiyi kurma ve kollama" adına yaptıkları darbeden demokrasi çıkmadı. Suçlular. Yurttaşlara, Türkiye'ye ve insanlığa karşı sayısız suç işlediler.

25 yıl sürekli cezasızlık durumu yaranarak adaletten kaçtılar. Ankara'daki 2012-2013 şike yargılaması siz darbecileri kurtarmayacak." Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 78'liler: Evren Öldü Rejimi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement