8. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi devam ediyor - Son Dakika
Güncel

8. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi devam ediyor

8. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi devam ediyor

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) öncülüğünde, İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde, bu yıl 8'incisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) çeşitli konularda konferans ve panellerle devam ediyor.

03.03.2023 12:27  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) öncülüğünde, İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde, bu yıl 8'incisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) çeşitli konularda konferans ve panellerle devam ediyor.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan zirvenin üçüncü gününde paneller düzenlendi.

Zirvede "Sürdürülebilirlik ve Üniversiteler" konulu panelin oturum başkanlığını Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Kağan Özdemir yaptı.

Prof. Dr. Özdemir, AA muhabirine, Anadolu Üniversitesinin 2015'ten beri Avrasya Yükseköğretim Zirvesi'ne katıldığını söyledi.

Zirve kapsamında katıldıkları bir panelde Malezya ve Şili'den katılımcıların da yer aldığını belirten Prof. Dr. Özdemir, genel olarak üniversitelerin sürdürülebilirliğe katkılarıyla ilgili sunum yaptıklarını aktardı.

ABD'deki Fort Hays State Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaprak Dalat Ward ise zirvede online eğitimle ilgili sunum yaptığını belirtti.

Kovid-19 salgınıyla birlikte eğitimcilerin sınıfta ders verirken birden teknoloji ile ders vermeye başladığını ifade eden Ward, "İnsanlar uzaktan eğitime alışık değildi. Birden herkes şok yaşadı. Zaten Kovid şoku da insanların üzerinde vardı." diye konuştu.

Ward, Kovid-19 ile ilgili çok değişik bir döneme girildiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Uzaktan eğitim hayatımızın bir parçası oldu, olmaya da devam edecek. Bu artık kaçınılmaz bir şey. Artık her gün büyük bir krizle karşılaşıyoruz. O kriz esnasında üniversiteler bazen kapanıyor. Bu, kaçınılmaz. Onun için teknolojik olarak buna hazır olmamız lazım. Sınıfta eğitim çok farklı, insanların yüzlerini görüyorsunuz, neler hissettiklerini anlayabiliyorsunuz. Teknolojiyle eğitim yaptığınız zaman öğrencilerden ayrılık yaşıyorsunuz. Öğrencilerin ekranda yüzünü gördüğünüzde sınıfta olan yakınlığı göremiyorsunuz. Bu kapsamda katılımcılara kendi tecrübelerimden bahsettim seminerde."

EduCanada Temsilcisi Cristopher Hopkins zirvenin Kanada'nın yükseköğretim sistemini tanıtmak için harika bir fırsat olduğunu anlattı.

Konferansta iki panel düzenlediklerini ve bunun için kendilerini şanslı gördüklerinin altını çizen Hopkins, "İlk konferansta tecrübelerimizi paylaştık. İkinci konferansta da Kanada eğitim burslarını tanıtma fırsatı bulduk." dedi.

Zirve gün boyu sürecek panellerin ardından akşam sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Avrasya Yükseköğretim Zirvesi devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement