8 Aylık Çalışmayla Olimpiyatlarda 7'nci Oldu - Son Dakika
Güncel

8 Aylık Çalışmayla Olimpiyatlarda 7'nci Oldu

8 Aylık Çalışmayla Olimpiyatlarda 7\'nci Oldu

ANTALYA'nın ilk paralimpik olimpiyat oyuncusu Zehra Özbey Torun, 2016 Rio'da okçuluk dalında 32 sporcu arasında 7'ncilik elde etti.

30.09.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın ilk paralimpik olimpiyat oyuncusu Zehra Özbey Torun, 2016 Rio'da okçuluk dalında 32 sporcu arasında 7'ncilik elde etti. 8 aylık çalışmayla dünya sıralamasında 9'uncu sıraya yerleşen Torun, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi gururlandırmak istiyor.

Doğuştan bedensel engelli 34 yaşındaki Zehra Özbey Torun, hayata daha sıkı tutunmak için spora sarıldı. Uzun süre tekerlekli basketbol takımlarında oynayan Torun, milli takıma kadar yükseldi. Aynı zamanda memur da olan Torun, Aydın'da tekerlekli basketbol takımında oynarken, yine kendisi gibi engelli olan eşi Cavit Torun'la tanıştı. Cavit Torun ve Zehra'nın basketbolla başlayan aşk hikayesi, Cavit Torun'un uçaktaki evlilik teklifiyle taçlandı. Torun çiftinin 2 yaşında Zerda adlı kızları var.

KISA SÜREDE BÜYÜK BAŞARI

Hamile kaldıktan sonra basketbola ara vermek zorunda kalan Zehra Özbey Torun, bebeğine daha fazla vakit ayırmak için eşinin tavsiyesiyle okçuluğa yöneldi. Torun, işinin yanı sıra akşamları hem kızıyla ilgilendi hem de okçuluk okulunda sıkı bir çalışmaya girdi. 3 ay gibi kısa süre sonra turnuvalara katılan Torun, katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda Okçuluk Milli Takımı'na seçildi.

HER ŞAMPİYONADA DERECE ALDI

Zehra Torun, kızı 15 aylıkken kamplara davet edildiğini belirterek, "Uzun ayrılıklar olmaya başladı. Fransa'daki kıta şampiyonluğunda birinci gelerek olimpiyatlara katılma hakkı elde ettim. Sonrasında Çek Cumhuriyeti'ndeki dünya sıralamasında 3'üncülük elde ettim" dedi.

HEDEF 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI

Okçuluğa başlamasından 8 ay sonra Rio'da yapılan Paralimpik Olimpiyatlar'da 7'nci olan Torun, "Bundan sonraki hedeflerim arasında Dünya Şampiyonluğu var. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemi en iyi dereceyle temsil etmek istiyorum" diye konuştu. Antalya'nın ilk paralimpik olimpiyat oyuncusu unvanını da kazanan Zehra Torun, bu duyguyu çok yoğun yaşayamadığını söyledi. Torun, "Rio'da ülkemi en iyi dereceyle temsil ederek, bir an önce kızıma kavuşma isteğim vardı. Annelik duygusu bu heyecanımın önüne geçti" dedi.

ENGELLİ EŞİ EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

Tekerlekli basketbol oyuncusu Cavit Torun da eşinin en büyük destekçisi. Cavit Torun, "Eşimin kısa zamanda elde ettiği başarı beni müthiş gururlandırıyor. Başarı bir maratondur, eşim bunun en güzel mücadelesini verdi ve vermeye devam edecek. Eşimi 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda madalyayı ısırırken hayal ediyorum" dedi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Aylık Çalışmayla Olimpiyatlarda 7'nci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement