8. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika
Güncel

8. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı

8. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin düzensiz göçmen konusunda geçiş ülkesi olmaktan hedef ülke olma konumuna geldiğini bildirdi.

19.04.2019 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin düzensiz göçmen konusunda geçiş ülkesi olmaktan hedef ülke olma konumuna geldiğini bildirdi.

Karaloğlu, Konya, Karaman, Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta valilerinin de katıldığı Konyaaltı ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen 8. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon toplantısında, son 5 yılda Türkiye'de yakalanan düzensiz göçmen sayısında yüzde 357'lik bir artışın olduğunu söyledi.

Türkiye'ye düzensiz göçmen olarak giren yabancıların daha çok kara sınırlarını kullandığına dikkati çeken Karaloğlu, düzensiz göçmen yakalanmasının ise Batı Anadolu'daki illerde gerçekleştiğini kaydetti.

Göçmenlerin doğuda girip batıda yakalandığını işaret eden Karaloğlu, "Bir çok ili geçip göçmenler Akdeniz ve Ege kıyılarına ulaşıyorlar. Bu koordinasyon sayesinde ülkenin batısına ulaşmadan göçmenlerin nasıl yakalanacağı konuşulacak. Düzensiz göçün sebepleri var. Bölgemizde yaşanan savaşlar, terör saldırıları ve ülkelerdeki istikrarsızlıklar. Maalesef kilometrelerce uzaktaki ülkelerin istikrarsızlığının bedelini biz ödüyoruz. Sıkıntısını biz yaşıyoruz. Türkiye önceden düzensiz göçmen konusunda geçiş ülkesiydi ama artık hedef ülke konumuna geldi. Türkiye'ye gelenlerin bir kısmı buradan başka bir yere gitmek için değil, hayatını burada devam ettirmek için buraya geliyorlar." diye konuştu.

Karaloğlu, düzensiz göçmen meselesinin önemli bir güvenlik problemini de oluşturduğunu vurguladı.

Göçmen kaçakçılarının genellikle narkotik ve terör suçlarına bulaşan kişiler olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Bunlar birbirini destekleyen suçlar. Aynı zamanda göçmen kaçakçılığı terör ve diğer suçları da teşvik eden bir boyutu var. Bu yüzden mücadele etmemiz gerekiyor. Kendi bölgelerimizde düzensiz göçmen konusunda oturup alacağımız tedbirleri konuşacağız." dedi.

Karaloğlu, koordinasyon toplantısını İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda altı ayda bir yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement