8 Hastanın Öldüğü Hastane Yangınında 2 Sanığa Para Cezası - Son Dakika
Güncel

8 Hastanın Öldüğü Hastane Yangınında 2 Sanığa Para Cezası

8 Hastanın Öldüğü Hastane Yangınında 2 Sanığa Para Cezası

Bursa'da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 4 yıl önce çıkan ve yoğun bakım ünitesinde 8 hastanın ölümüne neden olan yangınla ilgili dava karara bağlandı.

05.02.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 4 yıl önce çıkan ve yoğun bakım ünitesinde 8 hastanın ölümüne neden olan yangınla ilgili dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti dönemin hastane başhekimi Osman Naci Çelik ile görüntüleme merkezinin sahibi Uzman Dr. Erol Kılıç'ı, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan önce 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına mahkum etti. Ardından mahkeme heyeti, sanıkların gelir durumunu dikkate alarak Osman Naci Çelik'in cezasını 45 bin 600 liraya, Erol Kılıç'ın cezasını ise 91 bin 200 liraya çevirdi. Diğer 4 tutuksuz sanık ise beraat etti.

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 2009 yılı Mayıs ayında çıkan yangında, yoğun bakım ünitesinde yatan 8 hasta, çıkan dumandan zehirlenerek öldü. Dönemin hastane Başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler, Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar ile yangının çıktığı katta bulunan görüntüleme merkezini işleten şirketin sahibi Uzman Dr. Erol Kılıç hakkında, Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karar duruşmasında eski Başhekim Osman Naci Çelik, Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar, Hastane Müdürü Salim Özdağ ve Müdür Yardımcısı Mehmet Genç hazır bulunurken davanın diğer iki sanığı ise bugünkü celseye katılmadı.

Yangının elektrik kabloları ile medikal gaz kablolarının aynı bacadan geçirilmesi yüzünden çıktığını ve yoğun bakım ünitesine bu yüzden oksijen girişinin sağlanamadığını belirten Osman Naci Çelik, "Hastalar bu yüzden hayatını kaybetmiştir. Benim olayla ilgili bir suçum yoktur. Gelen bilirkişi raporları da benim söylediklerimi teyit eder mahiyettedir. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

"HASTANE PERSONELİ DAHİ DEĞİLİM"

Savunmasında hastane çalışanı olmadığını ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün görevlendirmesiyle hastanenin yanında bulunan trafodan sorumlu tutulduğunu belirten Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar, "Çıkan yangının trafo binasıyla ilgisi yoktur. Zaten benim kurulan görüntüleme merkezine trafodan elektrik verilemeyeceğine dair raporum da vardır. Hastanede de yalnızca bir gün görevliydim. Neden burada olduğumu dahi bilmiyorum" dedi.

Davaya katılan diğer sanıklar da suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlerini talep ettiler.

Kısa bir aranın ardından kararını veren mahkeme heyeti eski başhekim Osman Naci Çelik ve görüntüleme merkezini işleten şirketin sahibi Erol Kılıç hakkında 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Sanıkların duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 4 yıl 2'şer aya indirdi. Bu cezayı da para cezasını çeviren heyet, sanıkların gelir durumlarını dikkate alarak Osman Naci Çelik'in 45 bin 600 lira, Erol Kılıç'ın ise 91 bin 200 lira ödemesine karar verdi. Diğer 4 sanık ise baraat etti.

Mahkeme heyeti, ayrıca bilirkişi raporlarında da yer alan hastanenin hizmete açıldığı dönemdeki eksiklikler nedeniyle Sağlık Bakanlığı yetkilileri hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 8 Hastanın Öldüğü Hastane Yangınında 2 Sanığa Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement