8. İstanbul Seminerleri'nde İfade Özgürlüğü Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

8. İstanbul Seminerleri'nde İfade Özgürlüğü Tartışılacak

Bilgi Üniversitesi ve Reset – Dialogues on Civilizations tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen İstanbul Seminerleri devam ediyor.

29.05.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beş gün sürecek seminerlerin yarın yapılacak kapanış oturumunda gündem ifade özgürlüğü olacak

2008 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Reset-Dialogues on Civilizations işbirliğiyle gerçekleştirilen İstanbul Seminerleri, bir kez daha dünyanın birçok ülkesinden siyaset bilimcileri, felsefecileri, tarihçileri, sosyologları ve akademisyenleri buluşturuyor.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen "Ekonomi, Hukuk ve İletişimin Küreselleşmesi Işığında Cumhuriyetçi Model'in Yeniden Ele Alınması" başlıklı seminerler dizisinde politika, ekonomi ve iletişimin küreselleşmesi karşısında Cumhuriyetçi siyasi modelin Avrupa'dan Orta Doğu'ya kadar farklı deneyimleri ele alınıyor.

Seminer dizisinin 30 Mayıs Cumartesi düzenlenecek oturumunda ifade özgürlüğü tartışılacak. Princeton Üniversitesi hukuk profesörü Stephen Macedo'nun "İfade Özgürlüğü, Suç ve Nezaket: Cumhuriyetçi İlkeleri Yorumlamak; Amerika'ya, Fransa'ya ve Başka Bölgelere Uygulamak" sunumuyla başlayacak olan etkinlik, Yuvarlak Masa oturumuyla devam edecek.

"İfade Özgürlüğü: Karşılaştırmalı Perspektifler" başlıklı Yuvarlak Masa oturumuna Twitter başta olmak üzere sosyal medyadaki yasakların sona ermesi için mücadele eden İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr Yaman Akdeniz ve Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Kerem Altıparmak ile Princeton Üniversitesi'nden Stephen Macedo, Sorbonne Üniveristesi'nden Philippe Gaudin, Boston College'dan profesörü David Rasmussen katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 8. İstanbul Seminerleri'nde İfade Özgürlüğü Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement