"8 İyi Adam" Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

"8 İyi Adam" Öğrencilerle Buluştu

"8 İyi Adam" Öğrencilerle Buluştu

Bağcılar Belediyesi'nin "Değer Verdiklerimizi Öğrencilerimizle Buluşturuyoruz" etkinlikleri kapsamında sanatçı Ertuğrul Erkişi'nin hazırladığı "Sekiz Değer Sekiz İyi Adam" adlı CD'nin dağıtımı Bağcılar Belediyesi Enderun Üstün Yetenekli Çocuklar...

06.11.2013 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi'nin "Değer Verdiklerimizi Öğrencilerimizle Buluşturuyoruz" etkinlikleri kapsamında sanatçı Ertuğrul Erkişi'nin hazırladığı "Sekiz Değer Sekiz İyi Adam" adlı CD'nin dağıtımı Bağcılar Belediyesi Enderun Üstün Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde yapıldı. Proje kapsamında hazırlanan albümde yer alan sekiz şarkıda İslam dünyası için büyük önem taşıyan isimler anlatılıyor.

"Nene Hatun", "Mihrimah Sultan", "Hazreti Ömer", "Ahi Evran", "Hazreti Mevlana", "Şeyh Edebali", "Yavuz Sultan Selim" ve "Mehmet Akif Ersoy"un anlatıldığı "Sekiz Değer Sekiz İyi Adam" adlı CD'nin dağıtımı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın katıldığı toplantı ile yapıldı. Enderun Üstün Yetenekli Çocuklar Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Başkan Çağırıcı, salonu dolduran çocuklara hitap etti. Geleceği en iyi şekilde hazırlama adına önemli çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Çağırıcı, "Dün dünde kaldı yeni şeyler yapmak lazım" deyişini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bizler geçmişiyle, değerleriyle yaşayan bir toplumuz. Devlet ve millet olarak şanlı geçmişe sahibiz. Allah'a hamdolsun Türkiye Cumhuriyeti gibi önemli ve çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. İçinden deniz geçen tek şehir olan İstanbul'da yaşıyoruz. Türkiye evliyalar ülkesidir. Genç yaşta bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği İstanbul'da yaşıyoruz."

"YETENEKLİ ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Hazırladıkları projelerle en değerli varlıklar olan çocuklarla buluştuklarını ifade eden Çağırıcı, Bağcılar'da şu an 200 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin eğitim gördüğünün altını çizerek, "İlçemiz her geçen gün yeni güzelliklere kavuşuyor. Hizmete geçirdiğimiz Enderun Üstün Yetenekli Çocuklar Merkezi'mizde bugün itibariyle 170 çocuğumuz eğitim görüyor. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onları iyi değerlendirmeliyiz. Osmanlı Devleti'nde de böyleydi. O zaman adı Enderun Saray Mektebi'ydi. Komutanların ve yöneticilerin yetiştiği bir yer olarak hizmet veriyordu. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'mizi takviye ediyoruz. Yakında 8 Bilgi Evi'ni daha hizmete açacağız. Buraları da gençlik merkezlerimizle takviye edeceğiz. Çocuklarımız planetaryumda uzayı ve 8D sinemada uzay filmleri izleyecekler. Öğrencilerimiz planetaryuma ve 8D sinemasına periyodik olarak gidecek. Uzay filmi izleyecekler ve simülatörle de helikopterden periyodik olarak Bağcılar turu yapacaklar" şeklinde konuştu.

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kader Çalış ise konuşmasında değerlere sahip çıkılması halinde yapılacak işlerin daha iyi olacağını belirterek, "Geçmişteki değerlerimize sahip çıktığımızda sorumluluk ve mesuliyet duygumuz da gelişecektir" dedi.

Projeyi hazırlayan sanatçı Ertuğrul Erkişi ise CD'deki 8 şarkının sözlerinin ve bestesinin kendisine ait olduğunu kaydetti. Çocuklardan şarkıları dinleyip ezberlemesini isteyen Erkişi, "Klipte sekiz değerimizi anlatıyoruz. Şarkılarda hepimizin yaşaması gereken sekiz değer var. Bu albümde bu sekiz değerli davranışı sekiz kahramanla anlattık. Değerlerimizi geleceğimizle buluşturuyoruz" diye konuştu.

Hazırladıkları CD'lerin Bağcılar'daki 100 bin çocuğa ulaştırılacağını da aktaran Erkişi, desteklerinden dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya teşekkür etti. Programın sonunda CD'deki şarkıları seslendiren Grup MDG üyesi Dilara Açıkgöz, Seza Açıkgöz, Nurullah Çağman, Rana Çağman ve Mert Güçkıran mini bir konser verdi.

Nene Hatun, Defter, Devlet Malı, Terazi, Güneş Gibi, Sabırla, Saygı Gerekir ve Erkenden adlı şarkıların yer aldığı albümde; "Nene Hatun", "Mihrimah Sultan", "Hazreti Ömer", "Ahi Evran", "Hazreti Mevlana", "Şeyh Edebali", "Yavuz Sultan Selim" ve "Mehmet Akif Ersoy" anlatılıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel '8 İyi Adam' Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement