8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından kadınlara yemek verildi.

08.03.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kadınlara yemek verildi.

Polisevinde düzenlenen yemeğe Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin eşi Yıldız Dede, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu ile sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti kadın temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Zehra Kadriye Büyükersoy, kadının kardeş, evlat, eş ve anne olduğunu belirtti.

Kadınların, hayatın hangi evresinde olursa olsunlar, sevgilerini, şefkatlerini karşılıksız verdiğini, en zor şartlarda bile sabırlı olmaları ve fedakarlıkları ile en ağır rolleri üstlendiğini ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Bu sebeptendir ki, kadının önemi azımsanmayacak kadar büyüktür. Biz Müslümanlar için Peygamber Efendimizin 'Cennet Annelerin Ayakları Altındadır' Hadis-i Şerifi İslamiyet'in kadına ne kadar değer verdiğinin apaçık ifadesidir. Dolayısıyla kadın şiddete değil, sevgiye, aşağılanmaya değil, değer görmeye layıktır."

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Şahan da "İslamiyet'te Kadının Rolü" konulu sunum yaptı.

Yemekte, yılın kadını seçilen görme engelli eşi ve çocuklarına bakan Ağartı köyünden Ümmügülsüm Sakızcı'ya altın hediye edildi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement