8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Beyoğlu'ndaki Fransa Sarayı'nda resepsiyon verdi.

09.03.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Beyoğlu'ndaki Fransa Sarayı'nda resepsiyon verdi.

Başkonsolosluktan yapılan yazılı açıklamaya göre, resepsiyona aralarında Yves-Rocher Vakfı Başkanı Jacques Rocher, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Merve Kavakçı İslam'ın bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşan Domenach, etkinliğin farklı çevreleri bir araya getiren, kadın haklarını birleştirici bir program olmasını istediklerini ifade etti.

Fransa'nın kadın erkek eşitliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Domenach, Fransız diplomatik temsilciliklerinde, kadın hakları konusu için, erkeklerin ve kadınların bir arada olduklarını vurguladı.

Domenach, Fransa'nın Avrupa Birliği'nin en yüksek kadın istihdam ve en yüksek doğurganlık oranına sahip olduğuna işaret ederek, "Fransa'da kadın konusunda yapılacak daha çok şey var ve her ülkenin kendine özgü bir çizgisi var. Dileğim, kadınlarla ilgili çalışmaların, ülkelerimizi, Fransa'yı ve Türkiye'yi daha da yakınlaştırması" ifadelerini kullandı.

Fransa Büyükelçiliği'nin ay boyunca, kutuplaşmasız bir anlayışla kadınların etrafında faaliyetler yürüteceğine değinen Domenach, şunları anlattı:

"Fransız Kalkınma Ajansı ayın 15 ve 16'sında, kadın istihdamı, çocuk bakımı ve aynı zamanda şiddet gören kadınların konularının işleneceği bir seminer düzenliyor. İstanbul Fransız Kültür Merkezi, 'Aktrisler' sergisine ev sahipliği yapacak, farklı çevrelerden kadınlarla konserler ve konferanslar düzenleyecek, kadınlar için özel bir seriye ev sahipliği yapacak."

Programda, Jacques Rocher, Yves-Rocher Vakfının "Doğa ve insanlık adına mücadele eden kadınları destekleyen" projesi kapsamında kazanan kişiye ödülünü de sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement