8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Mersin’de belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yayınladıkları mesajla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

07.03.2018 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yayınladıkları mesajla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınların toplumsal yaşamda büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. "Dünyada güzel olan her şeyin mimarı kadınlardır" diyen kocamaz, ayrıca kadınların hayatın her alanına katılmalarını sağlamak için onlara yeterli fırsatın verilmesi gerektiğini vurgulayarak, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesinde eğitimli bir nesil yetiştirmenin önemine değindi.

"Kadınlarımıza her alanda fırsat sunulmalı"

Türk kadınlarını, Atatürk ile kavuştukları hak ve özgürlüklerden dolayı kutladığını ifade eden Kocamaz, "Kadınlarımıza her alanda fırsat sunulmalı. Ülkemizde kadınların okuma oranlarını artırmalı, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarını sağlamalı ve siyasette onlara daha çok alan açmalıyız" dedi.

Tuna: "Kadınların elinin değdiği her yerde başarı vardır"

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak kadının toplumdaki saygın yerini daha üstlere çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, "Peygamber Efendimiz, 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadisine mazhar olan kadınlarımız, milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcılarıdır" diye konuştu.

Toroslar'ın geleceğine yön verecek projelerin oluşturulmasında kadınların desteğine önem verdiklerine dikkat çeken Tuna, "Toplumun yapısını güçlendiren Türk kadını, daima özveri ve sevginin kaynağı olmuştur. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar çalışmalarımız ve projelerimizde kadınlarımızın fikir ve önerilerini her zaman başımızın tacı olarak değerlendirdik. Kadının elinin dediği her yerin, yapılan her işin daha güzel olacağı inancımızla kadınlarımızın üretim sürecine katılmalarına vesile olduk" ifadelerini kullandı.

Er: "Kadın haklarının koruyucusu ve savunucusuyuz"

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Ayfer Baydar ve Mersin Barosu yönetim kurulu üyesi Ayşe Günar ile birlikte Yardım ve İyilik Vakfı Mersin Huzurevi'ni ziyaret eden Baro Başkanı Ali Er, huzurevini ziyaret ederek yaşlılara manevi destek vermenin, kendilerine de manevi bir huzur verdiğini söyledi. Er, "Mersin Barosu olarak her zaman kadın haklarının koruyucusu ve savunucusu olacağız" dedi.

Hasan Arslan: "Kadın ve erkek el ele Türkiye'yi ileri taşıyacak"

ASKON İkinci Başkanı ve ÇUGİDER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan ise kadınların başta iş dünyası olmak üzere siyasi, sosyal, kültürel ve iş yaşamına katılımlarının arttığını belirterek, kadın ve erkeğin el ele Türkiye'yi ileri taşıyacağını kaydetti. Arslan, "Peygamberimiz, 'Cennet anaların ayakları altındadır' dediği bir dinin mensupları olarak, bizim için kadınlarımız çok kıymetlidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, evlatlarını, eşlerini vatan toprağa emanet eden kadınlarımıza da başsağlığı ve sabır diliyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement