8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesajlar yayımladı.

07.03.2018 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Vali Osman Kaymak, mesajında, Türk kadınının tarihin en eski dönemlerinden günümüze kadar toplumsal hayatın, millet ve devlet yapısının merkezinde yer aldığına işaret etti.

Kadının toplum ve aile hayatındaki yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kaymak, "Bir çocuğun yetişmesinde en fazla emek harcayan ve toplumu şekillendiren kadındır. Bu nedenle kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması ve yasaların verdiği hakları layıkıyla kullanabilmeleri çok önemlidir." ifadesini kullandı.

Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, sosyal güvencelerinin sağlanması ve hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması için herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini belirten Kaymak, şunları kaydetti:

"İlimiz kadın dostu kent olma adına taahhütte bulunan ve başta Valiliğimiz olmak üzere yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birçok çalışma yapan bir kenttir.

Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kadınların sorunları dile getirilmekte, edinilen deneyimler paylaşılmakta ve kadınların toplumdan beklentileri vurgulanmakta, böylelikle kadınlar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden biri sergilenmektedir.

Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum."

AK Parti Milletvekili Köktaş

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da başta aile olmak üzere bütün manevi değerleri korumak ve ülkenin gücüne güç katmak için çalışan, fedakarlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten kadınların günlerini kutladı.

İslam dini ve geleneklerinde kadının önemli yer tuttuğuna dikkati çeken Köktaş, "Kadın sadece bir anne değil, hayatımızın her aşamasında bizi şekillendiren, yön veren ve hazırlayan en değerli varlıktır. Türk kadınları tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safta yer almış, kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman da vatanın kurtuluşunda görev üstlenmiştir. Kahraman kadınlarımızın bu büyük mücadeleleri asla unutulmayacak, gelecek kuşaklara da rehber olacaktır." ifadelerini kullandı.

Köktaş, AK Parti iktidarları döneminde kadınların önündeki engelleri kaldırmak, çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarını güçlendirmek amacıyla önemli reformlar hayata geçirildiğini aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise kadınların gerek çalışan, gerekse çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için büyük fedakarlıklara katlanan anneler olarak ülke ve Samsun'un ilerlemesine en fazla katkıyı sağladıklarını belirtti.

Belediyecilik anlayışlarında siyasetten önce hizmet geldiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hep beraber Samsun'da her eve daha fazla huzur, bereket, zenginlik getirmeye, çocuklarımıza en güzel geleceği hazırlamaya çalışacağız. Bu gayretimizde en büyük destekçimiz de kadınlarımız. İnsanlığın gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli bir yeri olan kadınlarımız ailede, toplumda, çalışma hayatında, kısacası yaşamın her alanında çok önemli rol üstlenmektedir. Dolayısıyla kadınların olmadığı bir dünya da gelecek de düşünülemez. Varlıklarıyla yaşamlarımızın her anına anlam katan kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığın son bulduğu güzel bir dünya kurabilme dileğiyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum."

Havza Belediye Başkanı İkiz

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de Türkiye'de kadınların hem toplumun hem de ailenin temel parçası olduğuna işaret etti.

Kadınların mutlu olmadığı ve dışlandığı bir ülkenin hiçbir zaman ilerleyemeyeceğini belirten İkiz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemiz kadın hakları konusunda kendine medeni diyen, bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan ülkelerden daha önce seçme ve seçilme hakkını vermiş bir ülkedir. Bizler, cenneti annelerin ayağının altına seren bir dinin mensupları, hem yönetimde hem de aile içerisindeki vakur duruşuyla örnek teşkil eden Hayme Anaların, yeri geldiğinde istiklal mücadelemizde eşsiz kahramanlıklar gösteren Nene Hatunların, Kara Fatmaların torunlarıyız. 15 Temmuz'da kendi canlarından geçen analara ve bacılara sahip bir milletiz. Kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirildiği ülkemiz kadınlarının Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement