8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İnebolu Kaymakamlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yemek programı düzenledi.

08.03.2018 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnebolu Kaymakamlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yemek programı düzenledi.

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, İnebolu Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, kadınların, toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurları olduğunu söyledi.

Kadın ve erkeğin bir bütünün yarısı olduğunu ifade eden Atasoy, "Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensuplarıyız. Kadını veya erkeği aynı madalyonun iki yüzü gibi gören bir medeniyetin mensupları olan bizler cinsiyetçi yaklaşımların her türüne karşı olmalıyız. Kadınların çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete, arsızlığa maruz kalması da asla kabul edilemez." dedi.

İstiklal Savaşı kahramanları Şerife Bacı, Nene Hatun ve Halime Çavuş'u rahmetle andığını belirten Atasoy, "Biz İnebolulular olarak böyle bir kahraman nesilden gelmekten gurur duyuyoruz. Bu vesile ile İnebolulu kahraman şehitlerimizin annelerine de böyle yiğit evlatlar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Yemekte, Kaymakam Atasoy tarafından 1 Mart'ta Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in eşi Rukiye ve annesi Serpil Demirel'e bayrak takdim edildi.

Yemek programının ardından Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy ve eşi Özge Atasoy tarafından kadınlara karanfil dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement