8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İsviçre'deki Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) çatı organizasyonu olan İsviçre Türk Toplumu (İTT), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ülkenin 18 kentindeki kadınlara 12 bin karanfil dağıttı.

08.03.2019 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'deki Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) çatı organizasyonu olan İsviçre Türk Toplumu (İTT), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ülkenin 18 kentindeki kadınlara 12 bin karanfil dağıttı.

İTT Başkanı Levent Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019 yılında hala dünyada kadınların hakları ve eşitlikleri için mücadele etmek zorunda oldukları alanlar olduğunu söyledi.

İsviçre'deki tüm kadınların topluma katkıda bulunmasını desteklediklerinin altını çizen Karaağaç, bu amaçla pek çok proje gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Karaağaç, "İsviçre Türk Toplumu olarak, bütün dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. İsviçre'deki güçlü kadınların farkındalığını da takdir ediyoruz." dedi.

Dünya Kadınlar Günü'nde bu yıl büyük bir organizasyona imza attıklarını aktaran Karaağaç, Antalya'dan Türk Hava Yolları uçağı ile getirilen 12 bin karanfili İsviçre'nin 18 kentindeki kadınlara dağıttıklarını belirtti.

İsviçreli kadınların ITT'nin organizasyonunu memnuniyetle karşıladıkları kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının sağ ve sol bölmelerinin derinliklerinin farklı olduğu ve dolapta gizli bir bölme olduğu tespit edildi. Şahıs, gizli bölmede saklanırken yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını desteklediklerini açıkladı. Murillo, Orta Doğu'da yaşanan şiddetin son bulması ve barışın sağlanması için Filistin sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısında bulunmuştu.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement