8 Mart Dünya Kadınlar Günü... - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

07.03.2017 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kutlama mesajından kadınlara yılın bir günü değil, yılın tüm günlerinde hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini belirtti.

Kadınların şiddete maruz kalmadığı, ezilmediği, ayrımcılığa tabi tutulmadığı, istismar edilmediği bir dünya oluşturmaya katkı sağlamakta herkesin önemli görevi ve sorumluluğu olması gerektiği vurgulayan Vali Demirtaş, şöyle devam etti:

"Hükümetimizin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın son yıllarda büyük bir kararlılık ve başarıyla uyguladığı 'kadın haklarının ve kadının korunmasına yönelik çalışmaların toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi, kadının toplumdaki konumunun geliştirilmesine yönelik öncü çalışmalar', kadınlarımıza hak ettiği değerin verilmesine, kadınlarımızın her türlü ruhi ve bedeni şiddetten uzak bir yaşam sürmelerine, adalet, eşitlik, barış ve huzur olgularının gelişmesine ve günlük yaşamda yer edinmesine vesile olmaktadır."

Vali Demirtaş, Kadınların sosyal statülerinin iyileştirilmesi, yaşamın her alanında daha iyi temsil edilmesi, bireysel ve toplumsal mücadelede daha cesur davranabilmeleri için gerekli desteğin verilmesi, başta kamu otoritesi olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin öncelikli ve hayati derecede önemli görevi olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Kadınlara yılın bir günü değil, yılın tüm günlerinde hak ettikleri değerin verilmesi temennisiyle saygıdeğer kadınlarımıza sağlık ve mutluluklar diliyor, saygılarımı sunuyorum."

Ünüvar: "Huzurlu kadın, huzurlu toplumdur"

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise mesajından kadının aileyi bir arada tutan bu sebeple toplumu bir arada tutan önemli bir aktör olduğunu belirtti.

Kadının sadece yaşamış olduğumuz dönemde değil her dönemde erkeğin yanında yer alıp en büyük destekçisi olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Kadınlarımız, Kurtuluş Savaşı sürecinde gerek alanlarda, gerekse şefkatli elleriyle cephe arkasında hep var olmuşlardır. İstiklal Savaşı'nda çocuğunun üstündeki battaniyeyi bile kağnıda taşıdığı mermilerin üzerine örten bu cefakar insanların önünde saygı ile eğiliyorum. Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, sosyal hayatının her alanında kadınlarımızın daha aktif olması hepimiz için gurur vericidir. Yüce dinimiz kadına bir gün değil her daim değer vermemizi emretmektedir. Dinimizin kadınlara verdiği değeri "Cennet anaların ayakları altındadır" Hadis-i Şerifi ile daha iyi anlayabiliriz. Bu bağlamda manevi yaşantımızın olgunluğa erişmiş olması kadına yönelik şiddet ve vahşetin önlenmesi için en önemli çözüm yolu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Necdet Ünüvar, şunları kaydetti:

"Başbakan Binali Yıldırım'ın her zaman vurguladığı gibi ülkemizde elde edilen her başarı dünyadaki her kadının başarısı olacaktır. Kadınlar toplumun omurgasıdır. Huzurlu kadın, huzurlu toplumdur. Sadece bugün değil, her gün huzurlu ve sağlıklı olmanız temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar gününüz kutlu olsun."

Sözlü: "Kadınlar hak ettikleri yerlerde olmalı"

8 Mart'ın kadınların toplum içerisinde yeri ve önemini, sosyal, siyasal yaşamda kadının varlığının demokrasiye katkısını samimiyetle düşünmek için bir fırsat olduğunu, Türk Kadının her alanda varlığının demokratik kültüre ve refah toplumunun inşasına katkı sağlayacağını belirten Başkan Sözlü, kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayat içinde hak ettikleri yerlerde olmalarında kadın erkek ayrımı gözetilmeksizin tüm bireylere önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Türk tarihinde Türk kadınının yerinin yadsınamayacağını vurgulayan Başkan Sözlü, "Türk kadını vatan toprağı, milletin bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda tarihin şerefli sayfalarında ismini yazdırmıştır. Türk kadını gerek bağımsızlık mücadelemizde cepheye eteğinde mermi taşıyarak gerek Çanakkale'de 15 yaşındaki evladını 'var git oğul ya gazi ol ya şehit' diyerek cepheye yollayarak gerekse 15 Temmuz'da millete yönelen tankların önüne gövdesini siper ederek tarihin kendisine yüklediği sorumluluk, Türklüğün şerefli hüviyeti ile hareket etmiştir" dedi.

Bir kadının kadınlık kimliğiyle bir takım problemlerle karşı karşıya kalmasının çağımıza yakışmadığını vurgulayan Başkan Sözlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'le birlikte kadına önemli haklar verdiğini, toplumun gelişmişlik düzeyinin kadının toplum içerisinde hak ettiği yerde olup olmamasından anlaşılabileceğinin altını çizdi.

Son yıllarda kadınların muhatap bırakıldığı insanlık dışı muamelelerin tamamen ortadan kaldırılması için başta siyasi sorumluluk sahiplerine büyük görevler düştüğünü vurgulayan Başkan Sözlü, mesajında,"Bu duygu ve düşüncelerle her şeyin en güzeline layık olan çok saygıdeğer hanımefendilerin, cefakar, vefakar anaların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni: "Kadınlara yönelik şiddet son bulmalı"

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de AK Parti hükümetleri olarak, kadınların ve kız çocuklarının hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için yasal anlamda her adımı attıklarını ve bundan sora da atmaya devam edeceklerini söyledi.

Başta şehit anneleri olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Fikret Yeni, "Bugünün eşitliğe, adalete, barışa ve huzura vesile olmasını ve kadına yönelik her türlü şiddetin son bulmasını temenni ediyorum" dedi.

Temel haklar ve yükümlülükler açısından erkek ile kadın arasında herhangi bir farklılığa, ya da ayrımcılığa yer olmayacağını belirten Yeni, mesajında şunlara yer verdi:

"Kadınların sorunlarının çözümüne yönelik yasal düzenlemeler, AK Parti hükümetlerimiz döneminde yapıldı. Kadınlarımıza hayatın her alanında 'pozitif ayrımcılık' uygulayarak, geçmişteki kayıplarını telafi etme çabası içinde olduk. Kızlarımızın, başörtüsü nedeniyle okul kapılarından geri çevrildiği dönemleri geride bıraktık. Ayrıca, yaptığımız kampanyalarla, kız çocuklarımızın eğitimleri konusunda toplumsal hassasiyet oluşturduk. Ben bu vesileyle, başta şehit anaları olmak üzere bütün dünya kadınlarının '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Baş: "Şiddetin önlenmesinde eğitim şart"

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, kadınlara yönelik artan şiddetin sevgi, şefkat ve merhamet duygusunun yeşertilmesiyle aşılabileceğini söyledi.

Baş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne istinaden yayınladığı mesajda, kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın önemli sorunu olduğuna dikkat çekti. Her yıl '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle kadınların sorunlarına yoğunlaşıldığını belirten Baş, "Bunların içinde en önemlisi olarak görülen ve acil çözüm bekleyen sorun, kadınlara yönelik şiddettir. Ülkemizde de artan bir eğilim gösteren şiddetin mutlaka önlenmesi gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Baş, şöyle devam etti:

"kadınlara yönelik şiddeti, dozu ne olursa olsun kabul etmemiz mümkün değildir. Şiddetin tamamen son bulması belki mümkün olmayabilir ama en az düzeye çekilebilmesinin önünde engel yoktur. Kısa vadede olmasa bile orta ve uzun vadede eğitim, bu sorunu çözebilir. Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlara yönelik şiddetin son bulmasını, kadınlarımızın devlet ve toplum hayatında hak ettikleri konuma ulaşmalarını diliyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, hepsine ayrı ayrı selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Karalar: "Kadınlarımız, Cumhuriyetin teminatı"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

Çağdaş Türk kadınının ülkenin simgesi ve Cumhuriyet'in en büyük teminatı olduğunu belirten Karalar yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

"Bugün kadınlarımız geldikleri konum itibariyle çağdaş Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyet'in en büyük teminatı olmuştur. Kadınlarımız siyaset, iş hayatı, eğitim, sağlık ve yaşamın her alanında üstlendiği görevi başarıyla yerine getirmektedir. Kurtuluş Savaşı'ndan başlayarak cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarından bu yana ülkemizin kalkınmasında kadınlarımızın üstlendiği rol bugün dünyaya örnek olacak bir düzeydedir. Dünyayı daha yaşanılabilir kılmak için kadınların yürüttüğü çalışmaların daha çok desteklenmesi gerektiğinin bilinci içindeyiz. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement