8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlarla bir araya geldi.

08.03.2017 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlarla bir araya geldi.

Van Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda düzenlenen etkinliğe Genel Sekreter Mustafa Yalçın'ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ve Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Eğitim Araştırma Şube Müdürü Ruşen Alpaslan ve belediyenin kadın çalışanları katıldı. Etkinlik öncesinde kadın personellere günün anlam ve önemine binaen karanfil dağıtıldı.

Belediye personeli kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak bir konuşma yapan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, doğuda yaşayan kadınların çok çilekeş olduğunu söyledi. Yalçın, "Ben şimdi kalkıp 1854'te dokumacı hanımlar Amerika'da, 1910'da Danimarka'da ve 1925'te Rusya'da hanımlar şunu demiş, bunu yapmış emekçi kadınlar günü olmuş. Bunlar kimin karnını doyurdu ki. Şimdi bizim karnımızı doyuracak, bunlar hikayeden laflar. Bizim cebimize giren ve bizi mutlu eden nedir? Bize ne faydası var? Ona bakalım. Böyle içimden gelerek doğal konuşmaya çalışıyorum. Nereye gitseniz en dindarı bile kadınların ikinci, üçüncü sınıf vatandaş gibi görünmesine katkıda bulunmuştur. Yazarlarımızın çoğu erkek olduğundan, kadın hakları konusunda ve kadının yetkileri konusunda baya bir erkekleri öne çıkarmış. Kadınları geri bırakmıştır. Bunu kim inkar edebilir. Hep istismar edilmişiz. Doğunun ve Güneydoğunun anneleri direkt cennetliktir" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti Devletine ne kadar sarılırsak, bizde o kadar güçlü oluruz"

Van Büyükşehir Belediyesinde çalışanların siyaseti siyasetle istismar etmemesi gerektiğini ifade eden Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadına anne denir, kadın denir, aile denir. Çünkü kadın aileyi, çocuğu, eşini temsil eder. İş yerinde de hakikaten önemli bir misyonu ve bir görevi vardır. Hiç kimse Van Büyükşehir Belediyesinde siyasete siyasetle istismar etmesin. Sizde dikkat edin, işimize bakalım. Önümüze bakacağız. Lütfen özlük haklarınızla, siyasi görüşünüzle veya idarenin siyasi görüşüyle, devletin görüşüyle ve buradaki işlerinizin siyasete kurban gitmesine sağlayacak anlamlara gelecek şeylerle kendi hayatlarınızı zindana dönüştürmeyin. Mutsuz olmayın. Huzursuz olmayın. Akıllı insanlar başkasının tecrübesinden faydalanan insanlardır. Bu şehirde de çocuklarınız sizden sonrada gelecek nesiller güzel ve anlamlı büyükşehir havasında yaşasınlar, akıllı insan olsunlar. Bunu birlikte sağlayalım. Sıkıntılı işlere kurban gitmeyelim. Devletimize sahip çıkalım. Bu devlet olmazsa hiç birimiz huzurlu olamayız. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devletine ne kadar sarılırsak, bizde o kadar güçlü oluruz. İki yılda çok çalışıp işimizi, aşımızı ve gelecekteki hayatımızı garanti altına alacağız."

"Coğrafya kaderdir"

Hiç kimsenin bir tercihle dünyaya gelemeyeceğini belirten Yalçın, "İnsanların nerde ne zaman, hangi mevsimde, hangi gün, kimin oğlu veya kimin kızı olarak ve hangi aileden dünyaya gelecekleri hiçbirimizin elinde değil. Coğrafya kaderdir. Kimsenin hesabı ile alakalı değildir. Bunları hiç kimse hesap ederek veya tercih ederek dünyaya gelmez. Bu, bir suç da değil üstünlük de değildir, eksiklik de değildir. Açık söylemek gerekirse, hangi belediye başkanı döneminde kimin ne zaman işe girdiği, hangi dünya görüşünde olduğu benim umurumda değil. Yani Bekir Kaya zamanında işe girmiş olan arkadaşım olabilir. Ondan öncede, ondan çok öncede olabilir. Hiçbir şekilde bunu takip etmek, bu noktada birilerini itham etmek durumunda değilim ve bunu yapmaya yeltenecek kimselere de hiçbir şekilde izin vermeyeceğim. Bir tek konu var. Ben evime helalinden ekmek götüreceğim. Emeğimin karşılığını alacağım. Hayatımı idame ettireceğim, ben büyüklerimin ve bana işverenlerin gözüne bakacağım, onların çizdikleri istikamette belediye hizmeti yapacağım diyen herkesle kardeş gibi, baba kız gibi, bir ailenin evladı gibi çalışmak istiyorum. Benim anlayışım budur" diye konuştu.

"Belediye personeli siyaset yapmayacak"

Van'ın hizmet alamadığını söyleyen Mustafa Yalçın, "Ben kendi siyasetimi bilirim, siyaset yapacağım, benim hayat tarzım bu" diyen varsa özlük haklarını hemen birkaç gün içerisinde ödeyerek yollarını ayırabileceğini kaydetti. Yalçın, "Herkes için söylüyorum. Benim yerimde kim olsa aynısını söyler. Bu düşünce yanlış bir düşünce değil. Ama bizim huzurumuzu kimse bozmamalı. Belediye personeli siyaset yapmayacak. Belediye personeli işini yapacak. Biz siyasi değiliz. İşimizi yapacağız. Eğer işimizi yapsaydık, 4 bin belediye personeli hepsi çalışırdı ve Van bu hale gelmezdi. Sorumlu daire başkanlarımla her zaman çıkıp dolaşıyorum. Bu orta yerde taş kalıpları, buzlar nedir? Bu el arabaları gibi atıklar nedir? Bunu bana söyler misiniz? Dedim. VASKİ ile beraber 4 bin adam Vanlının verdiği verginin ekmeğini yiyor. Peki neden bu şehir doğru dürüst hizmet almıyor? Siz, biz ve hepimiz bu şehre karşı sorumluyuz. Bu devlet, bu millet, annemiz, babamız, ailemiz, hemşehrilerimiz bizi bir yerlere getirmişlerse, hepimiz için söylüyorum. Hanımefendiler direkt bu işin muhatabı değil. Herkes kendi içinde de sorumludur. Ama sorumluluğun cevabını verdiğimizi söyleyemiyorum. Lütfen hiç kimse siyaseten iş görmesin. Siyaseten iş yapmayalım. Siz önemlisiniz. Hanımefendiler evinde, iş yerlerinde, her yerde önemlidirler. Hepinizin günü hayırlı olsun" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement