8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ve Hamza Yerlikaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayımladı.

07.03.2011 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sivas milletvekilleri Selami Uzun ve Hamza Yerlikaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Uzun, mesajında, Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanan özel bir gün olduğunu kaydetti.

Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumlulukların, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirttiğini kaydeden Uzun, şu ifadeleri kullandı:

"Kadınlara tanınan siyasi, sosyal ve ekonomik haklarla, Türk kadınına aktif bir şekilde toplumsal hayata katılarak Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunma imkanı verilmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren kendisine tanınan hakları en iyi şekilde değerlendirerek, kültürel, siyasi ve sosyal gelişimini gerçekleştiren Türk kadınının, analık görevi dolayısıyla da gelecek kuşakların ve Türk toplum yapısının şekillenmesinde büyük rol oynamaktadır. "

Milletvekili Hamza Yerlikaya, kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak da bilinen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemleri ile isteklerini dile getirdikleri bir gün olarak kutlandığını ifade etti. Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Türk kadını tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde feragat ve fedakarlıkların en yücesini yapmıştır. Büyük Atatürk'ün 'Dünyanın hiçbir kadını ben vatanımı kurtarmak için Türk kadınından daha fazla çalıştım diyemez' sözü buna en güzel örnektir. Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte Türk kadını, çağdaş ve dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları tek tek elde etmiş, modern Türkiye'nin kurulmasında da önemli misyon üstlenmiştir. "

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement