8. Ömer Seyfettin Öykü Yazma Yarışması" - Son Dakika
Kültür Sanat

8. Ömer Seyfettin Öykü Yazma Yarışması"

Kabataş Erkek Lisesi tarafından bu yıl "Çocuk" teması ile 8'incisi düzenlenen "Ömer Seyfettin Öykü Yazma Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu.

10.04.2018 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kabataş Erkek Lisesi tarafından bu yıl "Çocuk" teması ile 8'incisi düzenlenen "Ömer Seyfettin Öykü Yazma Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Lisenin Hamdi Saver Salonu'nda gerçekleşen ödül töreninde, birinciliğe "Mersa" isimli öyküsü ile Sevalnur İnan, ikinciliğe "Nergisler" isimli öyküsüyle Alara Tuncer, üçüncülüğe ise "Emile" isimli öyküsü ile Selin İşbaran değer görüldü.

Jürisinde Prof. Dr. Köksal Alver, Doç. Dr. Abdullah Harmancı ve yazar Hasibe Çerko'nun yer aldığı yarışma kapsamında mansiyon ödüllerini ise "Hayat Yazarları" isimli öyküsü ile Zeynep Gabrialla Bakırcıoğlu ve "Salondaki Anılar" isimli öyküsü ile Aleyna Buzkıran aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen okul müdürü Fatih Güldal, programın açılışında yaptığı konuşmada zorlu bir dönemde yaşamış ve kısa ömrüne sayısız eser sığdırmış Ömer Seyfettin'i bir dönem öğretmenlik yaptığı Kabataş Erkek Lisesi'nde anmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Program kapsamında ayrıca şair, yazar Özcan Ünlü, Hüseyin Akın, Hasibe Çerko ve Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerinden Ahmet Uğur Konyalıoğlu ve Elif Aslı Özer'in konuşmacı olarak katıldığı panele de yer verildi.

Panelde Kabataş Erkek Lisesinde 1914-1920 yılları arasında öğretmenlik yapan Ömer Seyfettin'in hayat hikayesi, edebi anlayışı ve Türkçe'ye yaptığı hizmetler ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 8. Ömer Seyfettin Öykü Yazma Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement