8. Tarım, Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

8. Tarım, Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Lojistik Derneği (LODER) iş birliğinde "8. Tarım, Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu" düzenlendi.

30.03.2018 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Lojistik Derneği (LODER) iş birliğinde "8. Tarım, Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu" düzenlendi.

MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hilton-SA Otel'de düzenlenen "8. Tarım, Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu"nda, tarladan sofraya gelinceye kadarki süreçte tarım ve gıda ürünlerinde yaşanan kayıpların en aza indirilmesi adına neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, sempozyumda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım ve gıda ürünlerinin etkin depolaması ve lojistiğinde farkındalık aşamasını geçtiğini belirterek, "Artık farkındalık oluşturma değil somut uygulamaları çağın yeni devrimi olan 4.0 vizyonunu kullanarak, dijitalleşmeyi sektöre entegre edip yeni ve etkin çözümlere ulaşma zamanındayız. Önemli olan palyatif değil, sürdürülebilir bir standart yaratmak." ifadesini kullandı.

LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş da tarım ve gıda sektörünün ülke ekonomisindeki önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Tarım ve gıda her zaman önem arz edecek konular. Bu sektörde çok önemli sorunlar olduğunu biliyorsunuz. Ürünlerde tarladan sofraya gelinceye kadar yüzde 25 kayıp oluşuyor. Merkez Bankası oranlarında yüzde 21 enflasyona etkisi var. Hem kayıp yaşanıyor hem de enflasyona yansıyor. Tarım gıda işini işbirliğiyle planlayıp düzeltmemiz gerekiyor. İlaçtan gübreden başlayıp eve kadar gidip orada da bitmeyen atıklarla süren, hastanelere zehirlenmelere giden geniş bir iş. Bu noktada konunun lojistik ayağı da büyük önem taşıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Tarım, Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement