8 Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

8 Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi

Kuzey Irak, Diyarbakır'ın Lice ve Dicle ilçeleri ve Bingöl'de gerçekleştirilen operasyonlarda 8 terörist etkisiz hale getirildi.

01.07.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak, Diyarbakır'ın Lice ve Dicle ilçeleri ve Bingöl'de gerçekleştirilen operasyonlarda 8 terörist etkisiz hale getirildi. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Çukurca ilçesinin Çığlı bölgesi güneyindeki Kuzey Irak'ın Ora bölgesinde insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 4 teröristin Hava Kuvvetlerinin icra ettiği hava harekatı ile etkisiz hale getirildiği belirtildi.

LİCE VE DİCLE'DE 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Lice ve Dicle ilçe kırsalında güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonlarda 2 terörist öldürülürken, operasyonlar kapsamında teröristlerin patlayıcı yapımında kullanacağı 2 ton 650 kilogram amonyum nitrat ve çok sayıda silah ile yaşam malzemesi ele geçirildi. Öldürülen teröristlerden birinin İçişleri Bakanlığı tarafından gri listede arandığı tespit edildi. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Lice ilçesi Kutlu köyü Kerpiçören mezrası kuzeydoğusu mülki sınırları içerisindeki kırsal alanda 29 Haziran 2017 günü ölü olarak ele geçirilen 3 teröriste ilave olarak, 30 Haziran 2017 Cuma günü icra edilen temas araması faaliyeti esnasında 1 terörist, 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği 1 adet el bombası, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 120 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve 1 adet av tüfeği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

Dicle ilçesi kırsalında da operasyonların devam ettiği belirtilen açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı istihbarat çalışmalarına istinaden Dicle ilçesi Kırkpınar köyü Teke mezrası mülki sınırları içerisinde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile 30 Haziran 2017 Cuma sabahı sağlanan temas sonucunda ise 1 terörist, 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Anılan bölgede yapılan temas araması neticesinde 1 adet EYP ile ateşleme, komuta düzeneği, 1 adet büyük telsiz, 1 adet el telsizi, 2 adet şemsiye, 1 adet sırt çantası, 1 adet panço, 1 adet uyku tulumu, 1 adet met, 1 adet kamera, 1 adet ses kayıt cihazı ve örgütsel dokümanlar bulunmayı müteakip muhafaza altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

2 TON 650 KİLOGRAM AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonların devam ettiği bölgelerde arama tarama çalışmaların da sürdüğü ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Lice ilçesi Birlik köyü mülki sınırları içerisindeki Birkeleyin Çayı üzerindeki eski köprü ayağının olduğu mevkide teröristlerce patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin gizlendiğine ilişkin alınan duyuma istinaden icra edilen operasyon neticesinde, toprağa gömülü vaziyette 5 adet jelikan bidon içerisinde 80 top kablo, 5 adet haki renkli kazak, muhtelif sağlık malzemelerinden oluşan 9 kutu 100'lük muayene eldiveni, 200 adet serum, 500 adet enjektör, 250 kutu antibiyotik, çok miktarda sargı bezi, ağrı kesici ilaç ve krem ile anılan köprü bitişiğindeki menfez içerisine gizlenmiş 2 ton 650 kilogram olan 53 torba amonyum nitrat ele geçirilmiştir. Mayın, EYP yapımında kullanılan söz konusu malzemeler olay yeri inceleme faaliyetlerini müteakip, Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden yerinde imha edilmiştir. Netice itibariyle, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında 30 Haziran 2017 tarihinde icra edilen operasyonlarda, 29 Haziran 2017 tarihinde ölü olarak ele geçirilen 3 bölücü terör örgütüne mensubuna ilaveten 2 terörist ölü olarak etkisiz hale getirilmiş, teröristlerce mayın, EYP yapımında kullanılan 2 ton 650 kilogram amonyum nitrat maddesi ele geçirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

BİNGÖL'DE DE 2 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen operasyonda, 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Arazi aramasında ise dinleme cihazı ve mühimmat bulundu. Bingöl Valiliği, İl Jandarma Komutanlığınca Karlıova ilçesi Kızılağaç Köyü Meşeli Mezrası Rem Yaylası Karacehennem Ormanı mevkiinde barındıkları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Operasyonda 2 PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Yapılan arazi aramasında bulunan sığınakta ve etkisiz hale getirilen teröristlere üzerinde 2 M-16 piyade tüfeği, 1 keleşnikof piyade tüfeği, 3 el bombası, 143 adet 7,62 mm kaleşnikof mermisi, 146 5,56 mm M-16 piyade tüfeği mermisi, 5 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 6 M-16 piyade tüfeği, 1 örgüt mensubu kimlik kartı, 3 kod listesi, 5 fotoğraf, 1 dinleme cihazı, 2 hafıza kartı, 2 USB bellek, 1 rozet, 20 kilogram peynir, 50 kilogram un, 2 kasa domates, 7 kutu çikolata, 4 kutu bisküvi, 1 neşter ve 3 adet jilet ele geçirilmiştir" denildi.

Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda yaşam malzemelerinin olay yerinde imha edildiği belirtilen açıklamada, delil niteliği olabilecek malzemelerin ise muhafaza altına alındığı belirtildi.

(İHA)

8 Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 8 Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • Talas'ta Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı Açılıyor
    12:32 Talas'ta Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı Açılıyor

    Talas Belediyesi'nin kadın girişimcilere destek amacıyla kurduğu Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı, bu hafta misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Harman Mahallesi Meydanı'nda kurulan pazarda el emeği ürünler ve ev yapımı yemekler satışa sunulacak.


Advertisement