8. Ulusal Hidroloji Kongresi Başladı - Son Dakika
Güncel

8. Ulusal Hidroloji Kongresi Başladı

8. Ulusal Hidroloji Kongresi Başladı

Su Bilimi ile ilgili güncel ve etkin araştırma ve uygulamaların paylaşılacağı 8. Ulusal Hidroloji Kongresi, Harran Üniversitesi'nde başladı.

09.10.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kongre Salonunda yapılan ve iki gün sürecek olan 8. Ulusal Hidroloji Kongresi başladı.

Kongrede açılış konuşması yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Harran Üniversitesi'nin İbni Sina ve Farabi gibi hocaları, onları yetiştiren hocaları yetiştiren köklü bir geçmişe sahip bir üniversite olduğunu söyledi.

Şu anki Harran Üniversitesi'nin köklü bir geçmişin mirasına sahip olduğunu dile getiren Taşaltın, "Dünya'nın 4'te 3'ü su ile kaplıdır. Yeryüzünde canlıların yaşamını devam ettirmek için suyu kullanmak ve kontrol altına almak istemesi gerektiğinden insanlar tarihin başlangıcından beri su ile ilgilenmiş, suyun her türlü özelliklerini tanımaya ve sudan en iyi şekilde yararlanmaya çalışmaları suyun önemini anlatmaya yettiğini düşünüyorum. Ekonomisinin büyük kısmı tarımdan tarım ürünlerini de su ile yetiştiren Şanlıurfa için böyle ulusal kongrelerin ne kadar önemli olduğu ortadadır. Bu kongreye ev sahipliği yapmak bizim için gurur vericidir. Bu arada ülkemizin çeşitli illerinden gelen değerli akademisyenlerimiz ile çok verimli bir kongre olacağına inanıyorum" diye konuştu.

ÇİFTÇİ: SU MEDENİYETTİR

Kongre açılışına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 'su medeniyettir' diyerek suyun önemine dikkat çekti. Çiftçi konuşmasında, "Su selamettir. Bu coğrafyada insanların sevgiyle, huzurla buluşmasının en önemli kaynağıdır su. Su kaynağı ülkemizde sınırsız değildir. Bilimsel veriler en önemli kaynağımız olan suyun sınırlı olduğunu göstermektedir. Bu anlamda bu gibi kongrelerle bu alanda yapılan çalışmaları takdir ediyorum. Tertip komitesine de teşekkür ediyorum" dedi.

Kongrenin önemini anlatan 8. Ulusal Hidroloji Kongresi Kongre Başkanı Doç. Dr. Kasım Yenigün, kültür tarih, turizm ve medeniyetin kenti olan Şanlıurfa'da 8.'si düzenlenen Ulusal Hidroloji kongresinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Kongrenin açılışında ayrıca Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilata, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de birer konuşma yaptı.

Protokol konuşmaları sonunda Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın katılımcılara plaket takdim etti. Harran Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğinde başlayan kongre 10 Ekim 2015 tarihlerine kadar devam edecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 8. Ulusal Hidroloji Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement