8. Uluslararası Mehmet Akif Pirim Güreş Turnuvası Başlıyor - Son Dakika
Spor

8. Uluslararası Mehmet Akif Pirim Güreş Turnuvası Başlıyor

Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Pirim adına bu yıl 8.’si düzenlenecek olan Uluslararası Mehmet Akif Pirim Yıldızlar Grekoromen Güreş Turnuvası başlıyor.

08.08.2018 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Pirim adına bu yıl 8.'si düzenlenecek olan Uluslararası Mehmet Akif Pirim Yıldızlar Grekoromen Güreş Turnuvası başlıyor.

10-12 Ağustos tarihleri arasında Rize'nin Pazar ilçesinde bulunan spor salonunda gerçekleştirilecek olan turnuvaya yurt içi ve yurt dışından yüzden fazla sporcunun katılması bekleniyor.

Türkiye Güreş Federasyonu, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Güreş İl Temsilciliği koordinesinde gerçekleştirilecek turnuva hakkında açıklamalarda bulunan Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, "Güreş Federasyonumuz tarafından bu yıl turnuvaya 5 ülke davet edildi. Türkiye dahil 6 ülkenin sporcuları turnuvada ter dökecekler. Rize'li Olimpiyat Şampiyonumuz adına 8'incisi düzenlenecek olan turnuvada zevkli ve heyecanlı müsabakalar olacağı kanısındayım. Rizeli ve Pazarlı tüm güreşseverleri spor salonuna davet ediyoruz" dedi.

Türkiye Güreş Federerasyonu Başkanı Musa Aydın da şampiyonanın önemine değinerek "Yıldızlar yaş kategorileri bizim için çok önemli. Bu yaş grubundaki sporcularımızın uluslararası deneyim kazanmaları açısından turnuva büyük önem taşıyor. Ben burada yapılacak olan karşılaşmaların son derece zevkli ve çekilmeli geçeceğini düşünüyorum. Ayrıca olimpiyat şampiyonu olarak bayrağımızı dalgalandırmış ve ülke güreşine büyük hizmetleri dokunmuş Mehmet Akif Prim adına düzenleniyor olması da bu şampiyonayı bizim için daha da önemli kılıyor" diye konuştu.

Olimpiyat şampiyonu Mehmet Akif Pirim ise kendi adına uluslararası bir turnuva düzenlenmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek "Bu yıl 8.'si düzenlenen turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum. Kendi memleketim olan Rize'nin dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu tüm katılımcılar görecekler. ve buradan güzel anılarla ayrılacaklar" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 8. Uluslararası Mehmet Akif Pirim Güreş Turnuvası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement