800 Yıllık Gelenekte 2 Bin Kişiye Çorba Dağıttılar - Son Dakika
Güncel

800 Yıllık Gelenekte 2 Bin Kişiye Çorba Dağıttılar

800 Yıllık Gelenekte 2 Bin Kişiye Çorba Dağıttılar

Kastamonu Gölköy'de köylüler tarafından arife günü 2 bin kişiye çorba dağıtıldı.800 yıldır köylüler tarafından geleneksel olarak Ramazan Bayramı'nın arifesinde gerçekleşen çorba dağıtımına çevre illerden ve köylerden yoğun katılım oldu.800 yıl...

19.08.2012 01:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Gölköy'de köylüler tarafından arife günü 2 bin kişiye çorba dağıtıldı. 800 yıldır köylüler tarafından geleneksel olarak Ramazan Bayramı'nın arifesinde gerçekleşen çorba dağıtımına çevre illerden ve köylerden yoğun katılım oldu.

800 yıl önce başlayan ve köylüler tarafında yıllarca devam ettirilen çorba dağıtımına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Uygulamanın her zaman devam etmesini istediklerini belirten Nesrin Hınızlı, "Buranın çorbasının şifalı olduğunu söylediler. Onun için bizde buraya geldik. Bundan sonra her sene buraya geleceğim" dedi.

Köyün simgesi haline gelen Şeyh Ahmet Çorbası'nın dağıtımını yapan köylülerden Raşit Tekeşin: "İlk başlarda buradan gelip geçenler konaklatıp, misafir edilirmiş. Zamanla bu şekle gelmiş. Zamanla sadece türbeye arife günü ziyarete gelenlere çorba dağıtımı yapılıyordu. Sayının giderek artması üzerine yemekler bir gün önceden hazırlanmaya başladı. Sabah hazırlanan çorbanın duası hoca tarafından yapılıp, iftarda türbeye gelen vatandaşlarımıza dağıtıyoruz" diyerek geleneksel çorba dağıtımı hakkında bilgi verdi. ŞEYH AHMET DEDE RÜYAMDA BENİ ÇAĞIRDI

Şeyh Ahmet Efendiyi rüyasında gördüğünü ve kendisini çağırdığını söyleyen Müzeyyen Alyanak: "Bunun üzerine her yıl çorba dağıtımına gelip, çorba dağıtıyorum. Şeyh Ahmet Dede'yi rüyamda gördüm ve oğullarımı askere gönderirken 2 kere adak adadım. 2 oğlumda askere onun hürmetine askere gidip sapasağlam geri geldi. Onun için her yıl buraya geliyorum" dedi.

800 yıllık geleneği devam ettiren köylülere teşekkür eden MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ise; "Buradaki havayı teneffüs etmekten çok mutluluk duyuyorum. Böyle bir günde bu kadar insanın bir araya gelmesi mutluluk verici diyerek" herkesin Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

Çorba dağıtımından önce Şeyh Ahmet Efendi Türbesini ziyaret eden vatandaşlar camide akşam namazlarını kıldıktan sonra dağıtılan çorba ile toplu olarak iftarlarını yaptılar.

EP (AY/RT) - Kastamonu/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 800 Yıllık Gelenekte 2 Bin Kişiye Çorba Dağıttılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement