81 İlden Gelen Öğretmenler Çankaya Köşkü'nde - Son Dakika
Güncel

81 İlden Gelen Öğretmenler Çankaya Köşkü'nde

Başbakan Binali Yıldırım, öğretmenlere seslenerek, "Sizlerden tek talebimiz, beklentimiz, mutlaka yavrularımıza, öğrencilerimize gelecek umudu, gelecek heyecanı aşılayın.

24.11.2017 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, öğretmenlere seslenerek, "Sizlerden tek talebimiz, beklentimiz, mutlaka yavrularımıza, öğrencilerimize gelecek umudu, gelecek heyecanı aşılayın. Öğrencilerimize mutlaka vatan, millet, bayrak sevgisini aşılamayı ihmal etmeyin. En büyük belamız, terörle mücadelenin ilacı da birliğimizin, beraberliğimizin, toprak bütünlüğümüzün küçük yaşta gençlerimizin zihnine ilmek ilmek işlenmesidir, dokunmasıdır. Mutlaka sabrı öğretin." dedi.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi.

Öğretmenlerin sınıftaki farklı özellikleri bulunan öğrencilere ders verdiğini belirten Yıldırım, bu mesleğin sadece para ile yapılacak bir iş olmadığını ifade etti.

Eşi Semiha Yıldırım ile üniversitede, öğrencilik yıllarında evlendiklerini ve çocuk sahibi olduklarını anlatan Başbakan Yıldırım, o dönemde hastalandığı için okula gidemeyen ilkokul birinci sınıf öğretmeni eşinin yerine derse girdiği bir günün anısını şöyle paylaştı:

"Benim de hoşuma gitti, öğrenci olurken birdenbire öğretmenliğe terfi ettik. Gittim sınıfa girdim ancak çocuklar, görmezden geliyor. Herhalde öğretmenlerine gözleri alışmış. Bekledim bekledim bir şey yok. Masaların üzerinde koşturuyorlar, birbirlerinin üzerine atlıyorlar. Bir gürültü, bir uğultu filan. Ondan sonra bağırdım, bir şeyler söyledim, hiç oralı olan yok. 'Ya nereden düştük buraya' dedim. Şöyle bir hamle yaptım, gittim, çocuğun birini kavradım havaya kaldırdım. Birdenbire ses kesildi. Hiç konuşan yok. Güç bela tamamladık dersi. Semiha Hanım ertesi gün gidince Müdür Bey çağırmış, 'o senin dersine giren kimdi' demiş? O da 'Beyim' deyince, 'Hocam, dersler boş kalsın tek de sen ona söyle bir daha gelmesin' demiş."

Yıldırım, her "bilirim" diyen kişinin öğretmen olmadığına işaret ederek, "Bu işin bir pedagojik formasyonu var, çocukların ruh halinden anlamak var. O yüzden bir öğretmen eşi olarak sizin ne kadar fedakarca görev yaptığınızı çok iyi anlayabiliyorum. Sizler için neler yapsak yeridir. İnşallah en güzelini de yapmanın da gayreti içinde olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Yıldırım, "Hangi iş yaparsak yapalım mutlaka işimizi seveceğiz, daha da ötesi insanı seveceğiz. İnsan sevgisi yoksa, insanı yüceltme duygusu yoksa o zaman yaptığımız işin de çok anlamı yok. Bir çocuğu kazanacak, yeteneklerinin farkına varacak hatta onu hayata bağlayacak olan öğretmendir. Çünkü o yaşlar, gelecekteki kişiliğinin şekillendiği yaşlardır." diye konuştu.

"Öğrencilere vatan sevgisi aşılayın"

Bilim insanları Albert Einstein ve Thomas Edison'un hayat hikayelerine değinen Yıldırım, şunları söyledi:

"Einstein ve Edison, her ikisi de okulda başarısız görülmüş öğrenciler. Öğretmenleri 'bu çocuktan bir şey olmaz' kanaatine varmışken ikisi de bugün bilime yön veren önemli buluşları yapan isimlerdir. Tabii her çocuk Edison veya Einstein kadar şansı olmayabilir. Özellikle de rekabetin yoğun yaşandığı günümüzde bu şans daha da gittikçe azalıyor. Bu nedenle ihtiyacımız olan şey, 'senden bir şey olmaz' diyerek karamsarlık aşılayan değil, Urfalı Aysel öğretmen gibi, 'sizler dünyayı daha güzel hale getireceksiniz' diyerek umut aşılayan öğretmenlerimizdir."

Öğretmenlerden, öğrencilerine umut aşılamasını isteyen Başbakan Yıldırım, "Bizim müzik öğretmeni Nuri Dağdelen gibi öğrencileriyle hayatın ritmini yakalamayı başaran öğretmenlerimize ihtiyacımız var." dedi.

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Engelli öğrencisini 4 yıl boyunca sınıfta kucağında taşıyan Sivas'lı Hakan öğretmen gibi fedakar öğretmenlerimize ihtiyacımız var. Lösemi hastası çocuklara umut ışığı olan Nesibe öğretmenlere, yeni yazılımlar geliştirerek okul sınırlarını aşıp, Türkiye için hizmet üreten bilişim teknolojisi öğretmenlerine, öğrencilerine okumayı yazmayı sevdiren onlarla kitaplar, dergiler çıkaran edebiyat öğretmenlerine ihtiyacımız var. Öğrencileriyle deney yapan, icat ortaya koyan, onları yarışmalara hazırlayan, daima yaptıklarıyla gurur duyan sizin gibi öğretmenlere ihtiyacımız var. Bu başarılara ve daha birçoklarına şu anda karşımda olan siz öğretmenlerimiz imza attınız. Hepinizi milletim adına kutluyorum."

Öğretmenlere olan saygı ve minnet duygularının sebeplerini anlatması durumunda saatlerin değil, günlerin yetmeyeceğine vurgu yapan Yıldırım, öğretmenlerin tarifi mümkün olmayan kutsal bir görevi yerine getirdiğine işaret etti.

Tüm öğretmenlerin görevlerini sevgiyle, aşkla, fedakarlıkla yaptığını bildiğini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, öğretmenlere şöyle seslendi:

"Sizlerden tek talebimiz, beklentimiz, mutlaka yavrularımıza, öğrencilerimize gelecek umudu, gelecek heyecanı aşılayın. Öğrencilerimize mutlaka vatan, millet, bayrak sevgisini aşılamayı ihmal etmeyin. En büyük belamız, terörle mücadelenin ilacı da birliğimizin, beraberliğimizin, toprak bütünlüğümüzün küçük yaşta gençlerimizin zihnine ilmek ilmek işlenmesidir, dokunmasıdır. Mutlaka sabrı öğretin. Sabır ve paylaşmayı onlara anlatın. İnanıyorum ki o kocaman yüreklerinizde yüzlerce öğrenciye yetecek kadar sevginiz mevcut. Bizler de öğretmenlerimizi çok seviyoruz, sizler için daha güzelini, daha iyisini yapmaya hazırız. Bunu daima aklınızda tutmanızı istiyorum. Sizlerin nezdinde bütün meslektaşlarımıza, doğuda batıda, karda kışta, fedakarca görev yapan bütün öğretmenlerimize selamlarımı, saygılarımı iletiyorum."

"Ay yıldızlı bayrağıyla bu ülke bizim ülkemizdir

"Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür, gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür." dizelerini okuyan Yıldırım, "780 bin kilometrekare vatan toprağıyla, 50 bin köyüyle 970 ilçesiyle 81 iliyle ay yıldızlı bayrağıyla bu ülke bizim ülkemizdir, bu topraklar bizim topraklarımızdır." dedi.

"Erişemediğin yer senin değildir" sözünü hatırlatan Başbakan Yıldırım, bu anlayışla 15 yıldır ülkenin her köşesine ulaşmak için köprüler, yollar, tüneller yaptıklarını hatırlatarak, "Yeter ki yurdumuzun her köşesinde bayrağını dalgalandıran, ocağını tüttüren insanlarımız orada mutlu yaşasın ve geleceğe büyük bir umutla heyecanla baksın." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün öğretmenlerin Öğretmen Günü'nü kutladı.

Çankaya Köşkü'nde duygusal anlar

Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen programa, 81 ilden 169 öğretmen katıldı. Salona eşi Semiha Yıldırım ile gelen Başbakan Yıldırım, masaları tek tek dolaşarak, öğretmenlerle tokalaştı, ayaküstü sohbet etti.

Programda, öğretmenleri temsilen kürsüye gelen Şanlıurfa Başören İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Aysel Ösüz, "Öğretmenlik, vatana hizmet, yetiştirilecek her evlat ise vatana kazandırılacak cevherdir." dedi.

Öğretmenliğin hassasiyet gerektirdiğini belirten Ösüz, "Özenle yetiştireceksin yavruları, bayrağı anlatacaksın onlara. Uğrunda şehit düşenleri anlatacaksın. Çanakkale Savaşı'nda savaşa gidip de dönmeyen 15'lileri, cephaneyi korumak uğruna donarak şehit olan Şerife Bacı'yı anlatacaksın. Anlatacaksın ki bu vatanın kutsallığını bilsinler. Bilsinler ki boş durmasınlar, çalışsınlar. Bu mukaddes vatan toprakları için faydalı işler yapsınlar." diye konuştu.

Her çocuğun eğitim hayatı için anlatacağı bir öyküsü bulunduğunu, kendisinin de öğretmen olarak elinden geldiğince onların öyküsünde en güzel yerde durmak için çaba gösterdiğini kaydeden Ösüz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanım, zatıalinizin huzurunda, yüreğimin derinliklerinden geçen Öğretmenler Günü mesajını paylaşmak istiyorum. İnanın bana tüm kalbimle şunu söylüyorum, iyi ki öğretmenim, iyi ki öğretmen olmuşum. Ben bu hayatta bir anneliği bir de öğretmenliği çok sevdim. Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun."

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Ösüz, salondaki öğretmenler tarafından ayakta alkışlandı. Başbakan Yıldırım da bu sırada duygulandı.

Öte yandan, programda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Türk Halk Müziği Korosu'nca türküler seslendirildi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 81 İlden Gelen Öğretmenler Çankaya Köşkü'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da Kaçak Cep Telefonu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:29 Malatya'da Kaçak Cep Telefonu Operasyonu: 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Malatya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 4 cep telefonu, 1150 cep telefonu kılıfı, 55 şarj kablosu, 30 şarj seti ve 4 kablosuz kulaklık ele geçirildi. Operasyon sonucunda 2 şüpheli gözaltına alındı ve Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten işlem yapıldı.

  • Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı
    09:29 Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı

    Denizli'den 42 doğaltaş, 17 makine ve diğer alanlardan olmak üzere toplam 59 firma, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda sektörlerini temsil ediyor. Denizli'nin antik döneme dayanan sektör deneyimi ve kullanılan yeni teknolojileriyle dünya doğaltaş piyasasında önemini koruyor. Denizli'den yapılan işlenmiş doğaltaş ürünleri özellikle ABD pazarında büyük ilgi görüyor. Denizli madencilik sektörü ihracatında zirvede yer alıyor. Doğaltaş sektörünün sürdürülebilirliği doğayla uyumlu üretimle sağlanabilir.

  • Edirne'de motosiklet sürücülerine reflektörlü yelek dağıtıldı
    09:28 Edirne'de motosiklet sürücülerine reflektörlü yelek dağıtıldı

    Edirne'de polis ve jandarma ekipleri, motosiklet sürücülerine daha görünür olmaları için reflektörlü yelek dağıttı. Ekipler, sürücülere güvenli sürüşle ilgili bilgilendirme yaparken, motosiklet sürücüleri bu çalışmalardan memnun olduklarını belirtti.

  • Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Yemek Dağıtımı Yapan Gönüllü
    09:27 Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Yemek Dağıtımı Yapan Gönüllü

    Eskişehir'de 30 yıldır sokak hayvanları için yemek dağıtımı yapan Erol Dürüşken, motosikletini çaldırmasına rağmen gönüllülük esasıyla üstlendiği sorumluluğundan vazgeçmiyor. Günlük ortalama 60 kilometre yol kat ederek sokak hayvanlarını besleyen Dürüşken, aldığı motosikletiyle 1 senede 21 bin 500 kilometre yol katediyor. Besleme yaptığı anlarda mutluluk hisseden Dürüşken, destek olan yardımseverlere teşekkürlerini iletiyor.

  • ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti
    09:27 ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti

    ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri Çarşamba günü Çin tarafına iade etti. Manhattan Bölge Savcılığı, New York'taki Çin Başkonsolosluğu'nda düzenlenen teslim töreninde kültürel nesneleri Çin Ulusal Kültürel Miras İdaresi'nden bir heyete teslim etti. Çin ve ABD, Çin'e ait kültürel eserlerin ABD'ye yasadışı yollardan girmesini önlemek amacıyla Ocak 2009'da bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Zaptın geçerlilik süresi 14 Ocak'tan itibaren üçüncü kez uzatıldı.

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla riske dayalı gıda işletmelerinin kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerle, tüketicilere güvenle tüketebilecekleri gıda ürünleri sunulması hedeflenirken, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılıyor.

  • Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi
    09:23 Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi

    Vezirköprü Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP) kapsamında yenilendi. Proje sayesinde öğrencilere yeni alanlar oluşturuldu ve ev ortamına kavuşmaları sağlandı. Okul yönetimi, projenin uygulanmasında destek olan birimlere teşekkür etti ve eğitim anlayışlarının öğrenci odaklı olduğunu vurguladı.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir
    09:21 Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir

    Türkiye'nin yüzde 55-60 oranında yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirten Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bunun kısa sürede yüzde 100'e çıkabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla 2030'a kadar 'yüzde 100 yenilenebilir enerji' kullanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Uyar, 'Ama kömür santrali kurmayıp nükleeri durdurmalı. Çünkü nükleerin elektriği için Rusya'ya 14 buçuk sent verecekmişiz. Halbuki bu enerji, güneşten bir sente üretiliyor' dedi.


Advertisement