81 İliz, Hepimiz Biriz" Projesi - Son Dakika
Güncel

81 İliz, Hepimiz Biriz" Projesi

Türkiye genelinde 81 ilden, 81 öğretmenin bir araya gelerek yerli üretim ve kültürel değerlere destek vermek amacıyla geliştirdiği "81 İliz, Hepimiz Biriz" Projesi kapsamında, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde sergi açıldı.

13.12.2017 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde 81 ilden, 81 öğretmenin bir araya gelerek yerli üretim ve kültürel değerlere destek vermek amacıyla geliştirdiği "81 İliz, Hepimiz Biriz" Projesi kapsamında, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde sergi açıldı.

Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde yapılan açılışta konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, projenin Safranbolu'da Konarı Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Esra Uğur Belder koordinatörlüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldığını söyledi.

Herkesin çocukluğunda yerli malı haftasıyla ilgili hoş anısı olduğunu ifade eden Ürkmezer, "Bu sadece yeme içme anlamında değil, memleketimizin bütün değerleri anlamında bir tanıtıma çevrilmesini içeren güzel bir proje. Safranbolu Kaymakamlığı olarak bu projeye destek verirken şunu düşündük. Safranbolu'da yaşayan ve çalışan insanlar olarak büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu mutluluk ve gurur elbette ki sorumluluğu da içeriyor. Bu sorumluluk Safranbolu'nun sahip olduğu değerlerin hepsini hem iyi bir şekilde korumak hem de gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak. Şu anda uygulanan bu projede bunu içeriyor." diye konuştu.

Kendisinin ve kendisi gibi tayinci olanlarında birçok ili gördüklerini aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Ancak geleceğimizin teminatı olan çocuklar bu yaşta bütün bu illeri görme imkanına sahip değiller. Onların diğer iller hakkında da biraz bilgi sahibi olması, onların eğitimine, öğrenimine katkı sağlayacak, merak duygusunun aşılanması anlamında, memleketimizin güzelliklerini görmeleri, devletini ve milletini sahiplenmesi anlamında böyle bir projenin katkı sağlayacağını umut ediyorum. İnşallah bundan sonrada sadece Safranbolu'ya değil, Karabük'e ve elbette memleketimize faydası olan bu tür projelere kaymakamlık ve belediye olarak destek olmaya devam edeceğiz."

Konuşmanın ardından Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz açılış kurdelesini kesti.

Ardından protokol ve öğrenciler, 81 ilin tarihi, kültürel, endüstriyel ve mutfak kültürlerinin yer aldığı poster sergisini gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 81 İliz, Hepimiz Biriz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement