81 yaşındaki annesini alevlerden sırtında taşıyarak kurtardı! Hayırlı evlat ''Ölürüm ana seni bırakmam'' dedi - Son Dakika
Yaşam

81 yaşındaki annesini alevlerden sırtında taşıyarak kurtardı! Hayırlı evlat ''Ölürüm ana seni bırakmam'' dedi

Manavgat'taki yangına gece geç saatlerde uykuda yakalanan Yılmaz ailesi, evlerini saran alevlerden son anda kaçabildi. Felaketin yaşandığı gece oğlunun sırtına alarak 600 metre uzaklıktaki yola kadar taşıyıp kurtardığı Hatice Yılmaz, yaşananları gözyaşları içinde anlattı. Kendisini sırtında taşıyan oğluna ''Atıver oğlum beni'' dediğini söyleyen anne Yılmaz, oğlunun ''Ölürüm ana seni bırakmam'' diyerek yangınların arasından güçlükle kurtardığını açıkladı.

06.08.2021 13:38  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat'taki orman yangınının ikinci günü, Kepezbeleni ile aralarında bir dağ bulunan Değirmenli Mahallesi'ne alevler, saat 01.00 sıralarında ulaştı. Kimsenin yangının mahalleye gelebileceğini beklemediği 29 Temmuz gecesi, evlerinden çıkamayan Osman (53) ve Şehri Gardaş çifti hayatını kaybetti.

YANGINDAN SON KAÇARAK KURTULDULAR

Aynı mahallenin Delioğlanlı mevkisinde Hasan Yılmaz, eşi Aysun Yılmaz'ın uyandırması sonucu, iki çocuğu ve annesi Hatice Yılmaz ile birlikte yangından kaçarak kurtuldu.

81 yaşındaki kadın alevlerin içinde kaldı! ''Ölürüm ana seni bırakmam'' diyen vefalı evlat, annesi sırtında taşıyıp yangından kurtardı

''KAÇMAMIZ MUCİZE GİBİ BİR ŞEYDİ''

O geceyi anlatan Aysun Yılmaz, kendilerine uzak bölgelerdeki yangınlar nedeniyle uyuyamadığını ve çatıda oturduğunu belirterek, "Çatıda otururken bir araç gördüm, yukarı taraftan geliyordu ve o taraf dağlık, ne işi vardı oralarda bilmiyorum. Sonra dumanı hissetmeye başladım ve duman çoğaldı. Hemen eşimi, çocukları ve annemi uyandırdım. O araçtaki kişinin şüpheli bir kişi olduğunu düşünüyorum. Şüpheli olmasa mahalledeki insanları kornasıyla veya bağırarak çağırarak uyandırmaz mı? Yangından saat 01.00 gibi kaçtık ve her taraf alev topuna döndü. Bütün bunlar 15 dakika içinde gerçekleşti. Kaçmamız mucize gibi bir şeydi. Evlerin çoğu yandı ama bizim eve zarar gelmedi, ahırımız yandı" dedi.

ANNESİNİ SIRTINDA TAŞIDI

Yangın gecesi eşinin uyandırdığını anlatan Hasan Yılmaz ise, "Ben de hemen etrafı toparladım, ufak tefek tedbirimizi aldık. Hayvanlarımızı beton ev vardı, oraya kapattım. Allah'a şükür hayvanlarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Yemim, samanım yandı, o da sıkıntı değil sonuçta canımızda bir şey yok. Annemi sırtıma aldım, koşarak aşağı indim. Annem sırtımdaydı, dağlık alanda koşarken dört kez düştüm. Dizim yaralandı. Yola indiğim zaman bir araba denk geldi, alev arabaya yetişiyordu. Çok hızlıydı, inanılmaz hızlıydı. 150 kadar tavuk vardı, yandı" diye konuştu.

81 yaşındaki kadın alevlerin içinde kaldı! ''Ölürüm ana seni bırakmam'' diyen vefalı evlat, annesi sırtında taşıyıp yangından kurtardı

''ATIVER OĞLUM BENİ' DEDİM, 'ÖLÜRÜM ANA SENİ BIRAKMAM' DEDİ''

Oğlunun sırtına alarak 600 metre uzaklıktaki yola kadar taşıyıp kurtardığı Hatice Yılmaz, yaşananları anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Saatin kaç olduğunu bilmediğini, gelininin aşağı inerek kendisini uyandırdığını anlatan Hatice Yılmaz, şöyle konuştu:

81 yaşındaki kadın alevlerin içinde kaldı! ''Ölürüm ana seni bırakmam'' diyen vefalı evlat, annesi sırtında taşıyıp yangından kurtardı

"Ben aşağıda, bunlar yukarıda yatıyordu, gelin geldi, 'Kalk ana, sen şimdi dumandan öleceksin' dedi. Yukarı beni çıkardı. Sonra 'Ana kaçalım, yanımıza kadar geldi ateş' dedi. Aşağıya indim, 500 lira kadar param vardı, kavradım ama alamadım. Oğlum, 'Ana parayı düşünme' dedi. Vardım, çocuk koyunların yanına girdi. 'Ana, sen yavaşça adımla, yetiştim ardından' dedi. Kavağın yanına kadar indim. Çocuk sonra yetişti ve sırtına bindirdi, aşağı kadar sırtında götürdü. Giderken 'Atıver oğlum beni' dedim. 'Ölürüm ana seni bırakmam' dedi. 'Kuzum canın çıktı, at beni' diye bağırdım, 'Ana hiç boşuna konuşma ben seni atmam' dedi. Sonra bir taksi geçiyordu, ona bindirdiler beni."

81 yaşındaki annesini alevlerden sırtında taşıyarak kurtardı! Hayırlı evlat \'\'Ölürüm ana seni bırakmam\'\' dedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam 81 yaşındaki annesini alevlerden sırtında taşıyarak kurtardı! Hayırlı evlat ''Ölürüm ana seni bırakmam'' dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Hasan SAKALLI: Bir an önce kendi yangın söndürme ucaklarimizi alalım. Yazik oldu o kadar ormanlara ama yenilerine hazırlıklı olalim. 5 1 Yanıtla
  • ben irfo: evlat dedigin buyle olmali .kimi evlatta anesini babasini sokaga atiyor . 4 0 Yanıtla
  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.

  • Fethiye'deki Konteyner Yangını Söndürüldü
    14:44 Fethiye'deki Konteyner Yangını Söndürüldü

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel inşaatında çalışan işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Fethiye ve Seydikemer ilçesinden gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın güçlükle söndürüldü. Yangın sırasında konteynerlerde işçilerin bulunmadığı belirlendi.

  • Kuşadası Anne Baba Çocuk Merkezi'nde Mezuniyet Heyecanı
    14:44 Kuşadası Anne Baba Çocuk Merkezi'nde Mezuniyet Heyecanı

    Kuşadası Belediyesi tarafından İkiçeşmelik Mahallesi'ne kazandırılan Cafer Kotan Yaşam Parkı bünyesinde bulunan Anne Baba Çocuk Merkezi'nde okul öncesi öğrenimi gören çocuklar mezuniyet heyecanı yaşadı. Merkezde düzenlenen sembolik mezuniyet töreninde miniklere sertifika verildi.

  • İzmit'teki Market Yangınında İtfaiye Ekipleri Müdahale Ediyor
    14:43 İzmit'teki Market Yangınında İtfaiye Ekipleri Müdahale Ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette başlayan ve hızla büyüyen yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

  • İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor
    14:39 İzmit'te market deposunda çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir marketin deposunda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle çıkan dumanlar kentin birçok noktasından görülebiliyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi ve ekiplerin alevlere müdahalesi devam ediyor.


Advertisement