​İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi'nin 2. Dönem Kayıtları Başladı - Son Dakika
Güncel

​İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi'nin 2. Dönem Kayıtları Başladı

TİM ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen İNOSUİT-İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi'nin ikinci 12 aylık dönemi Ekim ayında başlıyor.

18.07.2017 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarıma verilen önem sayesinde katma değeri ve rekabet gücü yüksek ürünler üreterek dünya arenasında daha kuvvetli bir şekilde yer alacağız. Ancak bu sayede 2023 hedeflerimize ulaşabiliriz" dedi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayan projenin ilk dönemine 41 firma, 22 üniversite ve 30 mentör katılırken, yeni dönemde bu sayının çok üzerine çıkılacağı belirliyor.

TİM VE İHRACATÇI BİRLİKLERİ DESTEK VERİYOR

İnovasyon bilincini sadece firmalara değil, toplumun tüm kesimlerine aşılamaya devam edeceklerini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekeşi, maliyetinin belirli bir kısmının TİM ve İhracatçı Birlikleri tarafından desteklendiği projeye çok sayıda olumlu geri bildirim aldıklarını kaydetti. "Firmalarımız hem projeden son derece memnun, hem de bu proje sayesinde yenilikçi, inovatif ürünler ortaya çıkmaya başlıyor. Bu sebeple bu yıl projenin başvuru süreçlerini geliştirdik. Firmalarımız kendi esnek programlarını oluşturarak Ekim, Ocak, Nisan ya da Temmuz aylarında projeye başlayabilecekler" diyen Büyükekşi, proje başvurularının sene içerisinde de devam edeceğini söyledi.

KOSGEB ÜYESİ FİRMALARA 22.500 TL'YE KADAR DANIŞMANLIK DESTEĞİ VERİLİYORR

İnoSuit Projesi'ne başvuran KOBİ'lere özel avantajlar sunuluyor. KOSGEB üyesi firmaların kurumun danışmanlık desteğinden 22.500 TL'ye kadar yararlanabildiğine dikkat çeken TİM Başkanı Büyükekşi, bu sayede istihdamın yüzde 85'ini, ihracatın yüzde 55'ini üstlenen KOBİ'lerin daha yenilikçi ürünler üretebileceğine değindi.
Ekim 2017'den itibaren, mentör seçiminde de yeni bir yol izleyeceklerini kaydeden TİM Başkanı "Projeye katılmak isteyen, inovasyon yönetimi konusunda deneyime sahip üniversiteler dışından uzmanlar da artık mentör olarak katılabilecek. Projede mentör olarak görev alacak tüm uzmanlarımıza eğitimler verecek, çalıştaylar düzenleyeceğiz. Proje metodolojisi, kavramsal çerçeve, kullanılacak araçlar ve mentörlük yaklaşımları konularında bilgi aktaracağız. Bu sayede daha verimli ve etkili bir mentörlük süreci oluşturacağız. Ar-Ge, inovasyon, markalaşma ve tasarıma verilen önem sayesinde katma değeri ve rekabet gücü yüksek ürünler üreterek dünya arenasında daha kuvvetli bir şekilde yer alacağız. Ancak bu sayede 2023 hedeflerimize ulaşabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ​İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi'nin 2. Dönem Kayıtları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement