85. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Dünya

85. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

85. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

85. Oscar ödülleri, 24 Şubat Pazar gecesi Los Angeles Dolby Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

25.02.2013 11:12  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

85. Oscar ödülleri, 24 Şubat Pazar gecesi Los Angeles Dolby Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 2013 yılı en iyi sinema filmi ödülünü yönetmenliğini Benn Afleck'in üstlendiği 'Argo' alırken, ödülü sunmak için Michelle Obama'nın yayına bağlanması seyirciler için büyük sürpriz oldu.

Bu sene 85'incisi düzenlenen Oscar ödülleri büyük bir törenle sahiplerini buldu. 2013 yılı en iyi sinema filmi ödülünü, yönetmenliğini ve başrolünü Benn Affleck'in üstlendiği 'Argo' adlı film aldı. 2013 yılı en iyi sinema filmi dalında Oscar ödülüne layık görülen Benn Afleck imzalı 'Argo' adlı filmde Alan Arkin, John Goodman, Kyle Chandler ve Christopher Denham gibi isimler de rol alıyor. Filme Oscar ödülünün takdimini ise Los Angeles Dolby Theatre'daki ödül törenine Beyaz Saray'dan canlı olarak bağlanan Michelle Obama yaptı. Jack Nicholson tarafından ayarlanan dev ekranda Oscar adayları ve izleyicilerle buluşan Michelle Obama Hollywood'a övgülerini sundu. 2013'ün en iyi sinema filmi Argo'yu 'şevk verici, fikrimizi genişleten ve bizi asla hayal etmediğimiz yerlere götüren bir film' olarak değerlendiren Michelle Obama, en iyi film dalında Oscar'a aday 9 film için de 'Bu 9 film bizi zamanda geriye götürerek tüm dünya çevresinde bir yolculuğa çıkarıyor' ifadelerini kullandı. Oscar adayı filmlerin insanlara, aşk ve sevginin hayattaki tüm anlaşmazlıklarla baş edebileceğini gösterdiğini belirten Michelle Obama, 'Bu filmler bize hayattaki zorluklarla yeteri kadar mücadele eder ve kendimizdeki cesareti keşfedersek her türlü zorlukla başa çıkabileceğimizi gösteriyor' şeklinde konuştu.

2013 yılı en iyi sinema filmi dalında Oscar'ı kazanan Argo, 1979 yılı İran'ında geçiyor. 4 Kasım 1979 günü gerçekleşen İran Devrimi'nin ardından Şah'ın devrilmesiyle militanlar İran'daki ABD Büyükelçiliği'ne girerek 52 ABD'liyi rehin alıyorlar. Meydana gelen hengamede elçilik binasından kaçmayı başaran 6 ABD vatandaşı Kanada elçiliğine iltica ediyor fakat korku henüz onlar için bitmiyor. CIA uzmanı ve savaş stratejisti Tony Mendez, İran'da rehin kalan bu Amerikan askerlerini kurtarmak için oldukça riskli fakat müthiş bir plan hazırlıyor.

Bu yıl 85'incisi düzenlenen Oscar töreninde diğer sahalarda ödüle layık görülen bazı isim ve yapımlar ise şöyle;

"En İyi Erkek Başrol Oyuncusu: Daniel Day-Lewis (Lincoln)

En iyi kadın Başrol Oyuncusu: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz (Django Unchanged)

En İyi yardımcı Kadın Oyuncu: Anne Hathaway (Les Miserables)

En İyi Yönetmen: Ang Lee (Line Of Pie)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Claudio Miranda (Line Of Pie)

Yabancı Dilde En iyi Film: Amour (Avusturya)

En İyi Orijinal Şarkı: Skyfall filminden Skyfall ( Söz-Müzik: Adele Adkins ve Paul Epworth )

En İyi Orijinal Senaryo Yazarı: Quentin Tarantino (Django Unchanged)". - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 85. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement