87. Gazi Koşusu'nu Jokey Yücel Bilik'in Bindiği Dıvıne Heart İsimli At Kazandı - Son Dakika
Spor

87. Gazi Koşusu'nu Jokey Yücel Bilik'in Bindiği Dıvıne Heart İsimli At Kazandı

87.Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 87'ncisini, Atila Özkan'ın sahibi olduğu ve jokeyliğini Yücel Bilik'in yaptığı "Divine Heart" adlı safkan kazandı.

30.06.2013 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

87. GAZİ KOŞUSU'NU JOKEY YÜCEL BİLİK'İN BİNDİĞİ DIVINE HEART İSİMLİ AT KAZANDI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 87'ncisini, Atila Özkan'ın sahibi olduğu ve jokeyliğini Yücel Bilik'in yaptığı "Divine Heart" adlı safkan kazandı.

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 mesafeli koşuda, 22 safkan start aldı. Birinciliği Atila Özkan'ın sahibi olduğu Yücel Bilik'in biniciliğindeki "Divine Heart" isimli at, 2.31.09'luk derecesiyle kazandı.

"Divine Heart"ın ardından, Dicle Cemiloğlu'nun sahibi olduğu Halis Karataş jokeyliğindeki "Çakal Carlos", 2.31.10'luk derecesiyle ikinci, Nurbiye Gülerce'nin sahibi olduğu ve Selim Kaya'nın biniciliğindeki "Celeritas", 2.31.23'lük derecesiyle üçüncü, Kazım Kastar'ın sahibi olduğu Onur Öztürk jokeyliğindeki "Artic Man" ise 2.31.31'lik derecesiyle dördüncü oldu.

87. Gazi Koşusu kazanan safkanın sahibi, 1 milyon 150 bin lira ikramiyerinin yarı sıra 795 bin lira kaydiye ücretiyle birlikte toplam 1 milyon 945 bin lira ikramiye alacak. Kazanan safkanın sahibi, aynı zamanda da yetiştiricisi ise yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretlerinin yanı sıra 287 bin 500 lira daha elde edecek.

SERHAN TÜRK - İSTANBUL/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 87. Gazi Koşusu'nu Jokey Yücel Bilik'in Bindiği Dıvıne Heart İsimli At Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.


Advertisement