9. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması - Son Dakika
Güncel

9. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması

9. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması

Kuzey Amerika’nın ilk Türk belgesel ve kısa film yarışması niteliğindeki etkinlikte finalistler açıklandı.

05.11.2014 06:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de bu yıl 9'uncusu düzenlenen Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın finalistleri açıklandı.

New England Türk Amerikan Kültür Derneği'nce (TACS-NE), 7-15 Kasım'da düzenlenen yarışmada yer alacak filmler, Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Üniversitesi ve Boston Goethe Enstitüsü'nde gösterilecek.

Ödüllü yarışmaya 200'ün üzerinde başvuru yapıldı. Finalist olarak belirlenen 40 belgesel ve kısa film gösterilecek. Jürinin yanı sıra izleyiciler de yarışma boyunca en iyi kısa film ve en iyi belgesel "seyirci ödülleri"ni belirlemek için oy kullanabilecek.

Bu yılki yarışmanın jürisinde Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin film küratörü Carter Long, film eleştirmeni Peter Keough ve Harvard Film Arşivi'nin direktörü Haden Guest yer alıyor.

Belgesel film dalındaki finalistler:

100 Milyon Yıllık Yolculuk (Murat Toy, Arda Kalaycı), Benden Önce (Mehmet Emre Gül), Cennetin Düşüşü (Ersin Kana), Cibik (Turgay Kural), Dalgaya Direnmek (Zekiye Ergün), Diyar (Devrim Akkaya), Fırtına (Aydın Kapancık), Hay Way Zaman (Nezahat Gündoğan), Hibernation (Tomer Werechson), Kamilet (İlkay Nişancı), Külkedisi Değiliz (Emel Çelebi), Son Urartulu (Fuat Demirhan), Su Bedevileri (Ömer Güneş), Tepecik Hayal Okulu (Güliz Sağlam), Tonita's (Beyza Boyacıoğlu, Sebastian Diaz), Türkiye'de Caz (Batu Akyol).

Kısa film dalındaki finalistler:

8 Ay (Hüseyin Aydın Gürsoy), Ağrı ve Dağ (Hasan Serin), Avni Amca (Çiğdem Topaloğlu), Baba (Soner Sert), Cafe de Kitap (Emrah Cevher), Dayımın Evi (Şerif Polat), Dondurma (Serhat Karaaslan), Ella's Wedding Day (Dana Lerer), Fil Mezarlığı (Harika Uygur), Kıbrıs'a Mektuplar (Sholeh Zahraei, Kamil Saldun), Küçük Kara Balık (Özer Kesemen), Küçük Kara Balıklar (Azra Deniz Okyay), Merdivenler (Serdar Çotuk, Buğra Uğur Sofu), Mükemmel Bir Gün (Oğuzhan Kaya), Patika (Haşim Sezgin Kılıç), Patika (Onur Yağız), Roya (Alper Akdeniz), Serender (Seyid Çolak), Suret (Cüneyt Karakuş), The Chocolate Wrapper (Murat Kebir), Yoldaki Adam (Yusuf Özer), Ziazan (Derya Durmaz).

Boston'da 1964 yılından beri faaliyet gösteren TACS-NE tarafından düzenlenen yarışmanın ana sponsorluğunu Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği, Turkish Cultural Foundation (TCF) ve Türk Hava Yolları yapıyor. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement