9. Dostluk ve Barış Rallisi - Son Dakika
Spor

9. Dostluk ve Barış Rallisi

9. Dostluk ve Barış Rallisi

20 ülkeden, 280 araç ile 600 sporcunun katıldığı 9. Dostluk ve Barış Rallisi Ordu'ya ulaştı Ordu Valisi Çiftçi: "Bizim için önemli olan yardımsever insanların bir araya gelmesidir"

12.05.2014 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın önemli macera rallilerinden biri olan ve 20 ülkeden, 280 araç ile 600 sporcunun katıldığı 9. Dostluk ve Barış Rallisi Ordu'ya ulaştı.

Almanya, ABD, Türkiye, Japonya, İtalya, İsviçre ve Bosna Hersek'in de aralarında olduğu 20 ülkeden, 20 yaş ve üzeri 280 araç ile 600 rallici geceyi Ordu'da geçirecek. Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, İstanbul Valiliği, Fatih ve Sancaktepe belediyelerince desteklenen yarışçılar ortaya renkli görüntüler çıkardı.

Kent merkezinde araçlarıyla gezen yarışmacılar, dükkanlardan alışveriş yaptı. Gezdikleri yerlerin fotoğraflarını da çeken yarışmacılara, vatandaşlar ilgi gösterdi.

Sporcuları karşılayan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, grubun bir yardım kuruluşu olduğunu belirtti.

Geçen yıl da aynı grubun Ordu'ya uğradığını hatırlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Onlar yardım etmek adına bir araya gelmiş durumdalar. Yaklaşık 300 araçla geldiler. Bu araçlarda toplamda 600 kişi var. Her şeyden önce şehre 600 kişinin gelmesi turizm adına oldukça önemlidir. Bu kadar insanın yardım adına da bir araya gelmeleri çok güzel bir şey. Neticede her uğradıkları yere bir yardım bırakıyorlar. En son uğrayacakları Ürdün'e kendi kullandıkları araçları bırakacaklar. ya da orada araçları satıp elde edecekleri geliri oradaki devletin arzu ettiği noktalara hibe edecekler. Geçen yılda araçlarını 90 bin avroya satmışlardı. Bize de geçen yıl olduğu gibi müzik aletleri getirdiler. Bizim için önemli olan yardımsever insanların bir araya gelmesi. İkincisi, bir ilde 1-2 gün düğün bayram gibi etkinlik düzenlemeleri. İllerin tanıtımı adına da güzel bir etkinlik. Ben kendilerine 'hoş geldin' diyor ve teşekkür ediyorum."

Vali Düzgün konuşmasının ardından bir aracın üzerine çıkarak aracın tavanına ismini yazarak, imzasını attı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 9. Dostluk ve Barış Rallisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement