9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri Başlıyor

9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri Başlıyor

Dursun Akçam anısına her yıl düzenlenen etkinliklerin bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek.

08.05.2013 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dursun Akçam anısına her yıl düzenlenen etkinliklerin bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek.

Etkinliklerle ilgili gazetecilere açıklama yapan Alper Akçam, her yıl yapılan ve geleneksel hale gelen "9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri"nin bu yıl 10-12 mayıs tarihleri arasında gerçekleşeceğini bildirdi.

Akçam, Dursun Akçam Kültür Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, Dursun Akçam Kültür Sanat Vakfı ile Ardahan Üniversitesi'nin (ARÜ) ortaklaşa gerçekleşeceğini, '9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri'nin bu yıl renkli geçeceğini ifade etti.

Bu yıl yine çeşitli üniversitelerden önemli bilim adamlarının etkinliklere katkı sunacağını anımsatan Akçam, şunları kaydetti: "Bu değerli insanlar, Ardahan'ın kültür ve sanat yaşamına katkı sunacaklar, söylem ve faaliyetleriyle. Onların farklı bakış açılarından yararlanacağız. Burada hoşgörüyü ortaya koyacağız. Burada farklı fikirlerden yararlanacağız. Farklı fikirlerin konuşulmasını sağlayacağız."

Önceki etkinliklerde olduğu gibi bu etkinliklerde de yöre kültürünün yaşatılmasının amaçlandığını vurgulayan Akçam, "Burada yapacağımız her türlü faaliyet ve söylemde, yöredeki çoğul halk kültürünü yaşatmayı, geliştirmeyi, geleceğe taşımayı amaçlıyoruz. Vakıf olarak bunu ilke ediniyoruz. Bu amaçla da tiyatro ve benzeri faaliyetlerle yöre yazarlarıyla bunu yeniden yaşatacağız. Yöre sözlü kültürüne öncülük verilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Dr. Akçam, üç gün sürecek olan etkinlikler kapsamında çeşitli tiyatro ve yarışmaların yanı sıra, "Toprağın çocukları" adlı filmin gösterileceğini ve müzik dinletilerinin de etkinliklere renk katacağını sözlerine ekledi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement